Jól kezdték az évet az önkéntes pénztárak
2018.05.23
Az önkéntes nyugdíjpénztárak, valamint egészség- és önsegélyezõ pénztárak jól kezdték az idei évet, az önkéntes nyugdíjpénztáraknál a teljes vagyon az idei elsõ negyedév végén meghaladta az 1279 milliárd forintot, ez éves szinten 8 százalékos emelkedés - jelentette be Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének (ÖPOSZ) elnöke a szövetség keddi sajtótájékoztatóján.

Az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke szerint az önkéntes nyugdíjpénztárak összesített 1279 milliárd forintos vagyona ötéves távlatban mintegy 50 százalékos gyarapodásnak felel meg. Az egy fõre jutó vagyon éves összevetésben 7,6 százalékkal 1,14 millió forintra emelkedett az idei elsõ három hónapban.

Kravalik Gábor elmondta, hogy az ÖPOSZ-hoz tartozó egészség- és önsegélyezõ pénztárak összesített vagyona 49 milliárd forintot tett ki az idei elsõ három hónapban, ami 1,7 százalékos növekedés.

Több mint 2,3 millió alkalommal fizették ki az egészség- és önsegélyezõ kasszák a tagok által igénybe vett szolgáltatások díját, összesen 10,8 milliárd forint értékben – tette hozzá az elnök.