Budapesten nyílik meg a régió egyik legnagyobb közösségi irodája
2018.05.28
Kelet-Közép Európa egyik legnagyobb közösségi irodája nyílik meg július 1-jén Budapesten. A Millenáris Startup Campus (MSC) 250 munkaasztallal, 1500 fõs rendezvényteremmel, 100 fõs moziteremmel, 2 szemináriumteremmel, irodákkal és tárgyalókkal várja a startupokat, innovatív vállalkozásokat, szabadúszókat, valamint a velük együttmûködõ nagyvállalatokat - írja a Portfolio.

Az MSC-hez hasonló innovációs campusok Európa számos városában megtalálhatók, ezzel a nyitással Budapest is felkerül a térképre. A központ több generációt kiszolgáló, kreatív közösségi, oktatási és rendezvényhelyszín, ahol az innováció, tanulás, alkotás, vállalkozásösztönzés egyszerre, koncentráltan van jelen. Az MSC nemzetközi léptékû innovációs versenyek és kiállítások lebonyolítására is alkalmas lesz, egyben lehetõséget és helyszínt nyújt a vidéken vállalkozó fiatalok fõvárosi vagy nemzetközi terjeszkedésére.

A komplexum fejlesztése több fázisban történik. Július 1-tõl fogadja elsõ bérlõit a közösségi irodatér, majd õsszel vehetõ használatba a prototípus-fejlesztésre alkalmas alkotómûhely (ún. makerspace), valamint a bérlõk professzionális megjelenését biztosító digitális videóstúdió. A nagyvállalati innovációs irodatér terület pedig 2019-ben nyílik meg. A közösségi iroda októberig próbaüzemmódban mûködik, nyáron még bevezetõ áron várja a bérlõket, õsztõl az árazása már piaci alapú lesz.