A Swiss Re 2,1 milliárd dolláros nettó eredményt és 20%-os ROE-t jelentett 2024 első félévére vonatkozóan
2024.09.16

A Swiss Re 2024 második negyedévében 996 millió dolláros nyereségről számolt be, ami 2,1 milliárd dolláros nettó nyereséget és 20%-os saját tőke megtérülést (ROE) eredményezett az első félévben.

A Csoport pénzügyi teljesítményét az összes üzletág erős hozzájárulása támogatta, és a Swiss Re fenntartja az egész évre vonatkozó célkitűzéseit.

A Swiss Re csoport eredményei

A Swiss Re 2,1 milliárd dolláros nettó nyereséget és 20,1%-os ROE-t jelentett 2024 első félévére. Az eredmény fő mozgatórugói a fegyelmezett kockázatvállalás, az alacsony természeti katasztrófakárok és az erős befektetési bevételek voltak.

A csoport biztosítási bevétele 22,5 milliárd dollárt tett ki. A biztosítási szolgáltatási eredmény, amely a kockázatvállalási tevékenység jövedelmezőségét tükrözi, 2,9 milliárd dollár volt.

A csoport a befektetések 4%-os megtérülését (ROI) érte el, ami az ismétlődő bevételekből származó hozzájárulásoknak köszönhető. Az ismétlődő jövedelem hozama 2024 első felében 4% volt, míg az újrabefektetési hozam a második negyedévben 4,8% volt, továbbra is profitálva a magasabb kamatlábakból.

Vállalkozásirányítás

A P&C Re 2024 első félévében 989 millió dolláros nettó nyereséget jelentett. Ezt elsősorban a fegyelmezett kockázatvállalás és az alacsony nagy természeti katasztrófák okozta tapasztalatok, valamint az erős befektetési bevételek eredményezték. A biztosítási bevétel 2024 első félévében 9,8 milliárd dollár volt.

„A kihívásokkal teli makrogazdasági és geopolitikai környezet közepette továbbra is a fegyelmezett kockázatvállalásra összpontosítunk, hogy fenntartsuk, és ahol lehetséges, javítsuk portfólióink ellenálló képességét, hogy következetes eredményeket érjünk el” - mondta Andreas Berger.

Az idei év első felének erős kezdete után fenntartjuk a 2024-re kitűzött céljainkat, beleértve a több mint 3,6 milliárd dolláros csoportszintű nettó nyereséget is.

„A kihívásokkal teli makrogazdasági és geopolitikai környezet közepette továbbra is a fegyelmezett kockázatvállalásra összpontosítunk, hogy fenntartsuk és ahol lehetséges, javítsuk portfólióink ellenálló képességét, és ezáltal következetes eredményeket érjünk el” - mondta Andreas Berger.

A vagyon- és speciális üzletágakban a természeti katasztrófák okozta károk alacsony jelentett mértékét az év 2024. első félévében részben ellensúlyozták a természeti katasztrófák és az ember okozta károk tartalékának válogatott kiegészítései, amelyek nagy többsége felmerült, de nem jelentett tartalékok formájában történt. A P&C Re emellett növelte a tartalékokat egyes baleseti biztosítási ágazatokban is.

A P&C Re 1,4 milliárd USD biztosítási szolgáltatási eredményt és 84,5%-os kombinált arányt ért el, a tartalékok kiegészítése és az év eleje óta minden ágazatban bevezetett bizonytalansági teher ellenére. A P&C Re az egész évre 87% alatti kombinált arányt céloz meg.

Megújuló viszontbiztosítások

A P&C Re 2024. július 1-jén 4,5 milliárd dollárnyi szerződéses díjbevételt tartalmazó szerződéseket újított meg. Ez 7%-os volumennövekedést jelent a megújításra váró üzlethez képest. Összességében a P&C Re 8%-os áremelkedést ért el ebben a megújítási körben.

Az inflációval kapcsolatos továbbra is óvatos szemlélet és a frissített kármodellek alapján a kárfelvételek 10%-kal emelkedtek. Az így kialakult portfólióminőség összhangban van a csoport 2024-es pénzügyi céljaival.

Az L&H Re a 2024-es év első felében 883 millió dolláros nettó nyereségről számolt be, ami a pozitív amerikai halálozási tapasztalatoknak és a magasabb befektetési bevételeknek köszönhető. Ezt részben ellensúlyozták az EMEA-régióban bekövetkezett kedvezőtlen fejlemények.

Az L&H Re 8,7 milliárd dollár biztosítási bevételt és 1 milliárd dollár biztosítási szolgáltatási eredményt ért el.

Vállalati megoldások

A Corporate Solutions 435 millió dolláros nettó nyereségről számolt be 2024 első félévében. A továbbra is erős eredmény a következetes alaptevékenységet tükrözi, amelyet tovább javított az év első hat hónapjában tapasztalt kedvező káresemény-tapasztalat, és támogatott az erős befektetési jövedelem.

A biztosítási bevétel 2024 első félévében 3,8 milliárd dollár volt.

A szigorú portfóliókormányzás és a fegyelmezett kockázatvállalás erős állományi és új üzletmarzsokat eredményezett, amit kiegészített az alacsony ember okozta károk tapasztalata.

A nagy, 138 millió dolláros természeti katasztrófakárokat elsősorban a japán Noto földrengés és az ausztráliai Megan trópusi ciklon okozta.

A Corporate Solutions 509 millió dolláros biztosítási szolgáltatási eredményt és 88,7%-os kombinált mutatót ért el 2024 első félévében.

A Corporate Solutions az egész évre 93% alatti kombinált arányt céloz meg.