Az emberekbe érdemes fektetniük a biztosítóknak
2011.12.08
Gazdasági visszaesés idején is létezhet értékteremtés: a tehetséges munkavállalókba érdemes fektetniük a biztosítóknak – állítja a Marsh.

A kockázatkezelési, tanácsadó és biztosítási alkuszcég vezetõje szerint, soha nem volt még ilyen egyszerû toborzás a biztosítási iparágban, mint most. Ezt igazolja a cég által, a frissen végzettek számára meghirdetett programja, mely iránt különösen nagy kereslet mutatkozott a jól képzett szakemberek körében.

Ugyanezt erõsítette meg az Equitas vezérigazgatója, Jane Barker is, aki szerint a megszorító intézkedések ellenére, a humánerõforrásba érdemes fektetniük a biztosítótársaságoknak.

Véleménye szerint a képzésen, a személyzet fejlesztésén nem szabad spórolni, hiszen nekik készen kell várniuk a fellendülésre.

A Marsh ügyfél-konferenciáján, az alkuszcég vezetõje megígérte, hogy nagyobb figyelmet szentelnek az ügyfél-elégedetlenség fõbb területeinek: így a ritkán bekövetkezõ, úgynevezett fekete hattyú események limit meghatározásának, vagy a kárigény teljesítéseknek.

A szakemberek egyetértettek abban, hogy innovációra van szükség a biztosítások területén is, valamint abban is, hogy a brókerek, kockázatkezelõk és a biztosítók közötti együttmûködés is legalább ilyen fontos.