Tesla Biztosítás: Kedvezmények és növekvő díjak az államokban
2024.09.26

A Tesla biztosítási szolgáltatása az Egyesült Államok 12 államában érhető el, és különféle kedvezményekkel csökkenti a gépjármű-biztosítási költségeket. Ezek a kedvezmények elsősorban a biztonsági funkciók, a több autóra vonatkozó szerződések és a védekező vezetési tanfolyamok kihasználására építenek, ezzel ösztönözve az ügyfeleket, hogy a Tesla biztosítást válasszák.

A Tesla a következő államokban kínál biztosítási szolgáltatásokat: Arizona, Kalifornia, Colorado, Illinois, Maryland, Minnesota, Nevada, Ohio, Oregon, Texas, Utah és Virginia. A biztosítási fedezetek és kedvezmények államonként változhatnak, de általában az alábbi előnyöket nyújtják:

  • Több autóra vonatkozó kedvezmény: Minden államban elérhető, és automatikusan érvényesül, ha egynél több járművet biztosítanak.
  • Védekező vezetési tanfolyam kedvezmény: Több államban, például Colorado, Illinois, Minnesota, Nevada, Oregon, Utah és Virginia, elsősorban 55 év feletti vezetők számára, akik jóváhagyott balesetmegelőzési tanfolyamot végeztek.
  • Csoportos kedvezmény: A Tesla alkalmazottai számára több államban elérhető.
  • Lopásgátló készülék kedvezmény: Illinois és Minnesota államban érvényes, jóváhagyott lopásgátlóval felszerelt járművek esetében.
  • Autopilot kedvezmény: Nevadában elérhető a megfelelő autonóm funkciókkal rendelkező Tesla járművekre.

2023-ban a Tesla biztosítási díjai 116%-kal emelkedtek 2022-höz képest, míg 2024-ben további 24%-os növekedést tapasztaltak. Az érintett államokban a Tesla-tulajdonosok 17%-a kötött biztosítást a Tesla Biztosítónál, és ez az arány tovább növekszik.

A Tesla három legnagyobb piacai a díjbevétel alapján Kalifornia, Ohio és Arizona, ahol 2023-ban összesen 387 millió dollárnyi biztosítási díjbevétel keletkezett, szemben a 2022-es 218 millió dollárral.

A Tesla telematikai alapú biztosítási rendszert kínál, amely valós idejű vezetési viselkedés alapján számítja ki a biztosítási díjakat. A hagyományos tényezőket, mint az életkor, nem, és vezetési előélet, nem veszik figyelembe. A biztosítás díját öt fő tényező befolyásolja: kemény fékezés, agresszív kanyarodás, nem biztonságos követési távolság, az Autopilot kényszerű kikapcsolása, és az ütközésre figyelmeztető jelzések.

Biztosítási fedezetek és előnyök

A Tesla Biztosító teljes körű fedezetet nyújt különböző önrészesedésekkel, melyek az ügyfelek igényeihez igazíthatók:

  • Járműfedezet: Ütközés, teljes körű védelem, járműbérlés, és útmenti segítségnyújtás.
  • Felelősségbiztosítás: Testi sérülés, vagyoni kár, biztosítatlan/alulbiztosított vezetők elleni védelem.
  • Orvosi fedezet: Orvosi térítés és személyi sérülés elleni védelem, bizonyos államokban.

Nemzetközi terjeszkedés: partnerség a Zurichkel Ausztráliában

A Tesla biztosítása Ausztráliában is elérhetővé vált a Zurichkel való partnerség révén, ahol a Tesla-tulajdonosok közvetlenül a Tesla alkalmazásban köthetnek biztosítást. Az InsureMyTesla fedezet minden Tesla Model 3 és Model Y ügyfél számára elérhető, és magában foglalja a Tesla akkreditált javítóműhelyei által végzett összes járműjavítást.