A TIH Jim Odellt nevezi ki főtanácsadónak
2024.09.27

Az amerikai TIH biztosítási brókercég azonnali hatállyal kinevezte Jim Odellt a cég Charlotte-i székhelyén működő jogtanácsosnak.

Odell több mint három évtizedes bizonyított pénzügyi vezetői tapasztalattal rendelkezik mind általános jogtanácsosi, mind magánpraxisban.

Legutóbb a Momentum Financial Services Group, egy multinacionális magántőke-befektetési portfóliótársaság általános jogtanácsosaként és ideiglenes vezérigazgatójaként (CEO) tevékenykedett.

Odell óriási C-suite tapasztalattal rendelkezik, többek között a UBS AG-nál és a Citigroup vállalati és befektetési bankjánál betöltött általános jogtanácsosi szerepkörökkel.

Ezt megelőzően Odell az ország néhány vezető ügyvédi irodájában pénzügyi és tőkepiaci gyakorlati csoportokat vezetett.

Foglalkozott fúziókkal és felvásárlásokkal, beleértve számos tőkeáttételes kivásárlást és fordított LBO-t, vállalati finanszírozással, valamint pénzügyi szolgáltatásokkal és banki szabályozással.

Tapasztalatai számos iparágra kiterjednek, beleértve a pénzügyi szponzorokat, a technológiát, a médiát és a távközlést, a pénzügyi szolgáltatásokat, a biztosítást és az egészségügyet.

John Howard, a TIH vezérigazgatója a kinevezést kommentálta: „A TIH-hoz érkezett Jim, aki a globális jogi és megfelelőségi részlegek vezetésében, valamint a stratégiai, kockázati és szabályozási kérdésekben nyújtott tanácsadásban szerzett tapasztalattal rendelkezik. Szakértelme kiterjed a különböző pénzügyi szolgáltatási ágazatokra, többek között a vállalati és befektetési banki tevékenységekre, a lakossági és magánügyfél-szolgáltatásokra, a vagyonkezelésre, a biztosításra, valamint az értékpapír- és származékos ügyletek kereskedelmére. Nincs kétségem afelől, hogy nagyban hozzájárul majd a TIH munkájához, ahogy önálló vállalatként haladunk előre.”