Az olasz Generali 2025-ben készül kivonulni a török piacról
2024.10.02

A Generali megállapodást kötött a Generali Sigorta A.Ş. 99,99%-os részesedésének eladásáról. (Generali Sigorta Anonim Şirketi) eladásáról a Kiler Holding A.Ş. részére. (42%-os részesedés), az Ekol Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. (9%-os részesedés); Arex Yatırım Holding A.Ş. (48%-os részesedés) és az Arex Sigorta A.Ş. (1%-os részesedés).

A tranzakció teljes mértékben összhangban van a Generali „Életre szóló partner 24” programjával, melynek célja a fenntartható növekedés előmozdítása és a csoport jövedelemprofiljának javítása, a Generali vezető jelenlétével rendelkező biztosítási piacokra összpontosítva.

A török üzletág hozzájárulása a csoport működési eredményéhez elhanyagolható volt, és a tranzakció nem gyakorol lényeges hatást a Generali Szolvencia II. szerinti pozíciójára.

A tranzakció várhatóan 2025 első felében zárul le, a szükséges engedélyek megszerzésétől függően az illetékes hatóságoktól.

A PwC a Generali kizárólagos M&A-tanácsadójaként járt el, valamint eladói átvilágítási szolgáltatásokat is nyújtott a csoportnak. Az Esin Attorney Partnership a Generali jogi tanácsadójaként járt el.