Egyre több nyugdíjast ösztönözne a kormány arra, hogy dolgozzon
2018.06.22
play_arrow mic attachment
Januártól jobban megéri a nyugdíjasoknak a munkavállalás, mert nem kell majd járulékokat fizetniük, csak a 15 százalékos személyi jövedelemadót. A kereskedelmi és iparkamara elnöke szerint több mint 80 ezren hiányoznak a munkaerõpiacról- írja az atv.hu.

A most benyújtott adótörvények szerint a kormány egyre több nyugdíjast ösztönözne, arra, hogy dolgozzon. Így januártól a munkaviszonyban foglalkoztatott nyugdíjas munkaadójának nem kell a jövõ évtõl sem szociális hozzájárulási adót, sem szakképzési hozzájárulást fizetnie.

A javaslat szerint magának a munkavállaló nyugdíjasnak pedig nem kell majd egészségbiztosítási- és nyugdíjjárulékot fizetnie. Mindössze 15 százalékos személyi jövedelemadót vonnak le a bérébõl. És itt még nincs vége a kedvezményeknek. Amennyiben a minimálbér 12-szeresét elérte a jövedelem, akkor megszûnt a nyugdíjfolyósítás. Ez a szabály megváltozik, a korlát eltörlésre kerül.

Sokak szerint ezekkel a könnyítésekkel gyakorlatilag kihúzták a talajt a Nyugdíjas Szövetkezetek alól, hiszen eddig csak ott voltak kedvezõ foglalkoztatási feltételek.