Megállapodás az EUB és a pécsi tudonmányegyetem között
2018.07.05
BARANYAI KÖRKÉP Egyre több idõt töltenek külföldön a magyarok. Csak 2017-ben öszszesen 57,2 millió napra utaztunk országhatárainkon kívülre a Központi Statisztikai Hivatal közelmúltban nyilvánosságra hozott adatai szerint - Dunántúli Napló.

Mint kiderült, a turisztikai célú egynapos kiutazások 84 százaléka a szomszédos országokba, például Ausztriába vagy Szlovákiába irányultak. A többnapos turisztikai célú utazások 80 százaléka is az EU országaiba, Olaszországba, Spanyolországba vagy Németországba történt. A külföldi utazások népszerûsödésével fokozatosan változnak az utazási szokásaink is. A társasutazások egyre inkább háttérbe szorulnak az egyedi szervezésû utakkal szemben, melyeket online, maguk szerveznek meg az utazni vágyók. – Az utazás, és a szállás mellett egyre többen már az utasbiztosítást is interneten keresztül intézik – tájékoztatta lapunkat az egyik biztosítótársaság.
Baranya megyében több cég kínál utasbiztosítást, azonban nem árt mérlegelnünk, mielõtt több ezer forintot áldozunk családunk biztonságára. A legfontosabb testre szabott biztosítást kötni, így nem fizetünk feleslegesen olyan szolgáltatásokért, amelyeket nem is veszünk igénybe. Néhány biztosítási elemen azonban nem érdemes spórolni, ilyenek a betegség- és baleset-biztosítás, az autós biztosítás, vagy a mûszaki cikkek védelme.
A Pécsi Tudományegyetem Felsõoktatási Dolgozók Szakszervezete és az Európai Utazási Biztosító Zrt. megállapodása értelmében lehetõség van kedvezményes utasbiztosítás megkötésére a PTE hallgatói, oktatói, dolgozói és családtagjaik számára. Létszámtól, napok számától függõ egyéni, családi, ösztöndíjas és csoportkedvezmények is elérhetõek, és gépjármû-segítségnyújtás biztosítás is köthetõ.
Ma már úgynevezett programbiztosításokat is kínálnak a biztosítótársaságok. Ha valaki az oroszországi labdarúgó-világbajnokság néhány meccsére szeretne kilátogatni, köthet ilyen biztosítást, amely 30-40 százalékkal kedvezõbb díjon vehetõ igénybe, mint az univerzális biztosítások. Azonban számíthatunk olyan speciális térítésekre is, mint az élménybiztosítás – fel nem használt belépõjegyek megtérítése – vagy a lakhelyet érintõ káresemény miatt hazautazás költségei. Az útlemondás biztosítás is járhat már napi közel száz forint díjtöbblet fejében az utasbiztosítás mellé. Ez van ahol 200 ezer forintig megfizeti azt a díjrészt, amelyet a szálláshely vagy a légitársaság nem térít meg az utat lemondani kényszerülõ utasoknak.
KA: A sziklás napfürdõzésig el is kell jutni Baranyából, biztosítás nélkül veszélyes mutatvány
Beágyazott cikkek:
A külföldet szívesebbn célozzuk Baranyából, amikor nyaralni indulunk