Felmérések szerint fogalmuk sincs az autósoknak a téli vezetési szabályokról!
2011.12.13
A Sainsbury legújabb kutatása szerint az autósok felelõsek a téli balesetekért, mivel nincsenek tisztában eléggé a téli vezetési szabályokkal.

A felmérés szerint mintegy 13,7 millió britnek fogalma sincs, hogyan irányítsa autóját egy rendkívül csúszós úton, míg 27% olyan dolgot tenne, amivel még tovább rontana a helyzeten.

Az elmúlt öt évben mintegy 1,3 millió autós szenvedett balesetet jeges utakon, idén pedig várhatóan további 264 ezer baleset történik a téli hónapokban. Az úthasználók 22%-a azt mondta, hogy csak vészhelyzet esetén ül volán mögé, ha jegesek az utak, míg 7% igazán óvatosnak nevezhetõ, õk azok, akik egyáltalán nem ülnek autóba ilyen esetben.

A londoni vezetõk vonakodnak leginkább csúszós útviszonyok esetén az autózástól, míg a walesiek a legvakmerõbbek. A Sainsbury gépjármû-biztosítási vezetõje, Ben Tyte a felméréshez hozzátette: „Valamennyi jármûvezetõt arra szeretnénk ösztönözni, hogy bizonyosodjon meg róla, valóban ismeri a helyes megoldást a csúszós utakon történõ vezetés esetére”.