Jelentõsen nõtt a belföldi turizmus
2018.07.12
2018 második negyedévében 13 százalékkal nõtt az egy évvel korábbihoz képest a belföldi turizmus - közölte a Szállás.hu.

A portál elemzése szerint az egy-, kétéjszakás kikapcsolódások voltak a legnépszerûbbek, a foglalások 77 százalékát tették ki; Budapest, Siófok és Eger voltak a legvonzóbbak. Hajdúszoboszló, Balatonfüred, Szeged is a legkedveltebbek közé tartoztak, a top 10-es listára még Pécs, Gyula, Debrecen és Miskolctapolca kerültek fel.

A Szállás.hu által közvetített forgalom belföldön 20 százalékkal, a külföldre közvetített forgalom pedig 35 százalékkal nõtt az elõzõ év azonos idõszakához képest. A tavalyi második negyedévhez képest 15,9 százalékkal több foglalást regisztrált a Szállás.hu az idei április-júniusi idõszakban.

Továbbra is az egy éjszakára szóló foglalások a legnépszerûbbek, az összes foglalás 43 százalékát tették ki. A foglalások harmada két éjszakára szólt, minden 10. pedig háromra. Még mindig az apartman, a vendégház és a panzió a legkeresettebb szállástípusok, a foglalások közel kétharmada szólt ezekbe.

Az átlagos foglalási érték 36 400 forint volt a vizsgált idõszakban. Ötbõl négy foglalás 50 ezer forint alatti volt, minden ötödik pedig 50 és 100 ezer forint közötti. Nagyjából minden 5. foglalást fizettek SZÉP-kártyával, szállásonként átlagosan 58 ezer forint értékben – közölték.