A súlyos katasztrófák ellenére is nyereséges a Swiss Re
2018.11.08
A Swiss Re az idei harmadik negyedévben 1,1 milliárd dolláros nettó eredményt könyvelt el, szemben az egy évvel ezelõtti 468 millió dolláros veszteséggel. A pozitív eredményt annak ellenére sikerült elérnie, hogy igen jelentõs, 1,6 milliárd dolláros kárkifizetést eredményeztek a természeti és az ember által okozott katasztrófák.

A társaság vezérigazgatója az eredmények kapcsán elmondta, hogy a harmadik negyedévben számos olyan katasztrófa történt, amely emberéleteket követelt, és jelentõs anyagi károkat okozott, különösen Japánban és az Egyesült Államokban. Ezekben a nehéz idõkben nyújt pénzügyi támogatást ügyfelei részére a Swiss Re. 

A Swiss RE 2018 elsõ kilenc hónapjában éves szinten 4,7%-os ROE-t termelt, amihez a befektetési portfolió is jelentõsen hozzájárult. A csoport szinten számított évesített ROI 2,8% volt, köszönhetõen a részvények kedvezõ árfolyamváltozásainak. 

A bruttó díjbevétel az elsõ kilenc hónapban 6,5%-kal, 28,4 milliárd dollárra emelkedett, köszönhetõen elsõsorban az élet- és egészségbiztosítási üzletágaknak - olvasható a viszontbiztosító jelentésében.