Így küzd az Allianz a sokszínûbb munkaerõért
2019.02.11
A német Allianz biztosító partneri megállapodást kötött a Women’s Engineering Society (WES) szervezettel, hogy javítsa a férfi-nõi egyensúlyt a munkavállalói között.

A partnerség keretében a biztosító részt vesz a WES által szervezett rendezvényeken, valamint a WES oldalán is meghirdeti a nyitott mérnök pozíciókat az Allianznál. A biztosító célja, hogy befogadóbb munkahellyé váljon, több nõt vonzzon a biztosítási szektorba.

Az Allianz nyíltan közzéteszi honlapján a biztosítónál senior pozícióban dolgozó nõkkel kapcsolatos információkat. Ezen kívül egy kifejezetten nõknek szóló vezetõi programja is van a biztosítónak, ami mentorálási rendszert, networking platformot és különbözõ karrier-workshopokat foglal magában. 

Az Oliver James Associates toborzási cég tavalyi felmérése szerint túl kevés nõ dolgozik a biztosítási szektorban, különösen vezetõ szerepekben. Az Egyesült Királyságban a biztosítókat tömörítõ szövetség (ABI) 2016-ban indított egy kezdeményezést, egy kartát, melynek aláírói elkötelezik magukat, hogy növelik a nõi munkavállalók súlyát a pénzügyi szektorban, és errõl évente jelentést is tesznek. A kartának ma már több mint 300 aláírója van, az ABI célja, hogy idei év közepére 45-55%-ra növelje a vezetõi pozícióban dolgozó nõk arányát.

2017-ben összesen közel 18 millió tudós és mérnököt tartottak számon az Európai Unióban, és mindössze négytizedük volt nõ. Hazánkban a legalacsonyabb ez az arány, mindössze 25 százalék - írja a vg.hu. Csupán öt EU-tagállamban magasabb a nõi tudósok és mérnökök aránya a férfiakénál. A magasan képzett nõi szakemberek aránya Litvániában a legmagasabb, 57 százalék, Bulgáriában és Lettországban 53 százalék, Portugáliában 51 százalék, Dániában pedig 50 százalék.