E-kárbejelentõ: közel ezer kárbejelentés történt már digitálisan
2019.03.05
Csaknem 170 ezer letöltésnél és 1000 kárbejelentésnél tart a MABISZ által létrehozott E-kárbejelentõ - közölte Pandurics Anett, a szervezet elnöke a Portfolio.hu konferenciáján.

Január elején indult az E-kárbejelentõ, az applikációt eddig 169 ezren töltötték le, 949 kárt jelentettek be rajta, az applikációt eddig átlagosan 4,3-ra értékelték az ügyfelek. A februári adatok szerint naponta mintegy 20 db kárbejelentés érkezik, a februári 570 kárbejelentésbõl 270 db volt egykészülékes és 300 db kétkészülékes. A csatolt képekkel küldött kárbejelentések aránya 83%, 10,5% pedig hangfájlt is csatolt. A kárfelvétel helyszínét 49% adta meg.

A gépjármû és a szerzõdéses adatokat a biztosítóktól kapott QR-kód beolvasásával is meg lehet adni. Azt kérik az ügyfelektõl, hogy aki letöltötte az applikációját, a biztosítójától kapott QR-kódot is olvassa be hozzá. A demo.ekarbejelento.hu oldalon ki lehet próbálni az applikáció mûködését.

A 26 MABISZ-tag elõzetes adatai alapján 1042 milliárd forint volt tavaly a magyar biztosítási piac teljes díjbevétele, ami 8%-os növekedést jelent egy év alatt – közölte a Mabisz elnök. Szabályozási szempontból 2018 is nehéz volt a biztosítási szektor számára. A szabályoknak való megfelelés mellett a nyugdíj- és egészségbiztosítások szerepének (utóbbi kiegészítõ finanszírozásként) növelésében, a pénzügyi tudatosság és a fogyasztóvédelem erõsítésében, valamint a digitalizáció terén látja a MABISZ a legnagyobb feladatokat.