Új biztosítás lendítheti elõre a megújuló energiaszektort
2019.03.07
A Munich Re innovatív termékének köszönhetõen már az akkumulátorgyártók is köthetnek biztosítást azon kockázatok ellen, ha termékük nem az ígért teljesítményt nyújtja. Ez egy igen fontos lépés az energiaszektor megújulása felé.

A Munich Re a világ elsõ biztosítója, amely fedezetet biztosít a gyártóknak az általuk nyújtott hosszú távú teljesítménygaranciákhoz. Így például, ha a gyenge vagy hibás akkumulátor modulok javítási vagy pótlási költsége meghaladja az elõre meghatározott összeget, akkor azt a biztosítás fedezi. A termék emellett jelentõsen megkönnyíti a gyártók számára az akkumulátor kapacitásának növelését, így a megújuló energia megbízhatóbbá és szélesebb körben elérhetõvé válik.

A biztosítási fedezet opcionálisan kiterjeszthetõ egyes befektetési projektekre, így a biztosítás akkor is fizet, ha a garanciaidõ alatt a gyártó csõdbe menne. 

A biztosítási fedezet elsõsorban olyan nagyprojektekre irányul, amelyek hálózatok stabilitását, vagy a csúcsidõszaki kereslet fedezetét hivatottak biztosítani. A második fázisban olyan piacok felé nyitnak, mint az elektromos jármûvek akkumulátorai teljesítményének biztosítása – közölte a Munich Re. 

Az új biztosítási termék elsõ ügyfele az amerikai akkumulátorgyártó, az ESS, melynek redox-flow akkumulátorai mostantól a Munich Re teljesítménygaranciájával kerülnek értékesítésre.