7 milliárd dollár: ennyi mobilfizetést vár 2012-re a PayPal
2012.01.12
A PayPal internetes fizetés bonyolító pénzügyi szolgáltató vállalat közel megduplázta a mobil eszközökrõl kezdeményezett fizetések pénzforgalmára vonatkozó idei elõrejelzését - közölte a PayPal csütörtökön a Las Vegas-i CES szórakoztató elektronikai vásáron tett bejelentésérõl.

A PayPal 7 milliárd dolláros mobil eszközökrõl kezdeményezett pénzforgalmat becsül az idei évre, szemben korábbi 4 milliárd dolláros elõrejelzésével. Tavaly 1,5 milliárd dollár, 2010-ben pedig 750 millió dollár, mobil eszközökrõl kezdeményezett pénzforgalmat bonyolított le a PayPal - adta hírül az MTI.

Jelenleg mintegy 17 millió PayPal ügyfél használ mobil eszközöket internetes vásárlásai ellenértékének átutalására, szemben a 2011. júniusi 8 millióval.

Az online fizetések növekedését a mobiltelefonok mellett a táblaszámítógépek rohamos terjedése is segíti. Az IBM felmérése szerint a 2011-es karácsonyi szezonban az amerikai táblaszámítógép tulajdonosok 75 százaléka bonyolított le valamilyen internetes vásárlást készülékén.

A PayPal kimutatása szerint tavaly nõtt a mobil pénzátutalási megoldásokat támogató kiskereskedelmi egységek száma is hálózatában. Az olyan kiskereskedelmi láncok például, mint a Starbucks, a Pizza Express, a Yorder és a Fandango teljesen új mobiltelefonos fizetési megoldásokat kínálnak ügyfeleiknek, akik a kasszánál történõ sorban állást kihagyva mobiltelefonjaikkal beszkennelhetik az árucikk vonalkódját, majd rögtön át is utalhatják annak ellenértékét.