Pozitívak a kilátások a nagy biztosítási brókerek számára
2012.01.18
A legnagyobb biztosításközvetítõk tavalyi negyedik negyedéves eredményei alapján pozitív kilátásokat jósol a Keefe Bruyette & Woods legfrissebb jelentése.

A befektetési bank közepes egyszámjegyû bevételnövekedésre számít a nagy biztosítási brókerházak esetében, a fokozatosan javuló organikus növekedés következtében – derül ki a P&C: A Glass Half Full” címet viselõ, negyedik negyedéves jelentésbõl.

Ezt a növekedést részben ellensúlyozni fogja azonban a céljutalékok csökkenése. A bevételek növekedése ellenére a brókerek tehát szerény haszonkulcs növekedésre számíthatnak – tette hozzá a KBW. A befektetési bank szerint az összeolvadások és felvásárlások, vagyis a piaci konszolidáció tovább folytatódik, különösen a közepes brókercégek esetében.

A nemélet-biztosítók esetében a negyedik negyedéves növekedés a KBW számításai szerint nem volt különösebben jelentõs, azonban a hangsúly úgyis a január elsejei szerzõdésmegújításokra, és az USA lakossági vonalait érintõ, emelkedõ biztosítási díjakra helyezõdik.