Újabb csapás vár az autósokra!
2012.01.20
Az autók rendszámtábláinak cseréjével növelné a 2012-es költségvetés bevételeit a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM), ebbõl az idén 12 milliárd forint folyhat be a tervek szerint - írja a hvg.hu. A rendszámtáblák cseréjének jelentõs illetékvonzata lehet, amit az autók tulajdonosai fizethetnek meg.

A lap információi szerint a kormány teljesen új nyilvántartási és azonosítási rendszer bevezetésére készül, ami a rendszámok kötelezõ cseréjével járhat – olvasható abban az NGM által készített jelentésben, amit a kormány az Európai Bizottságnak küldött decemberben, a túlzotthiány-eljárás keretében.

A rendszámtáblák cseréjét állítólag azzal indokolják a kormányban, hogy a jármûvek területi hovatartozását is feltüntetõ új rendszámok segítenék a bûnmegelõzést.

Az okmanyirodak.hu-n található adatok szerint jelenleg a rendszámtáblapár cseréje 8,5 ezer forintba kerül. A forgalomban lévõ közel 3 millió jármû esetén a rendszámtáblák cseréje több mint 25 milliárd forint lenne.

Egy neve elhallgatását kérõ kormányzati forrás szerint az új azonosítási és nyilvántartási rendszer kidolgozása megtorpant a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban (NFM), így nem biztos, hogy még az idén elindul a rendszámtáblacsere.