Rekord eredményt ért el tavaly az Union biztosító anyja!
2012.01.24
A Vienna Insurance Group becslései szerint a tavalyi évben 560 millió eurós adózás elõtti eredményt ért el, amely a legjobb eredmény a csoport történetében.

Az osztrák biztosítási csoport 3,4%-os növekedésrõl számolt be a díjbevételeit tekintve, amely elõzetes adatok alapján elérte a 9 milliárd eurót. A cég becslései szerint a csoport 2011-es összesített kárhányada megfelel a célul kitûzött 97%-os értéknek, a viszontbiztosításokat is figyelembe véve.

„A 2011-es év elõzetes adatai is azt mutatják, hogy a Vienna Insurance Group sikeresen mûködik, még a nehéz gazdasági körülmények között is” – mondta Günter Geyer, a VIG vezérigazgatója.

„A fontos közép-kelet-európai valuták jelentõs árfolyam ingadozásai ellenére, jelentõs, 3,4%-os növekedést értünk el a díjbevételek tekintetében, ezzel ismét a piaci átlag fölött teljesítettünk. Az adózás elõtti eredmény közel 10%-os növekedése igazolja a csoport hosszú távú, kedvezõ irányú fejlesztéseit” – tette hozzá Geyer.

Geyer említést tett a csoport Bosznia-Hercegovina piacára történõ belépésérõl is, valamint az albán és lengyel piaci jelenlét megerõsítésérõl is, melyet két ottani társaság akvizíciójával hajtott végre. Ezek a vezérigazgató szerint a csoport sikeres növekedését igazolják.

Regionális bontásban a legnagyobb díjbevétel növekedést a lengyel vállalatok érték el. Az elõzetes adatok szerint 27,7%-kal, 962,1 millió euróra növelték díjbevételüket, amely jóval meghaladta a helyi piaci átlagot.

Romániában a VIG összesen 510,9 millió eurós díjbevételt ért el.

A nem-életbiztosítási vonalon a csoport 5,1 milliárd forint díjbevételt könyvelt el, amely 4,9%-os növekedésnek felel meg.