Kiderült, kik lépik át legtöbbször a sebességhatárt!
2012.02.07
A Land Rover Discovery TDV6 HSE tulajdonosok mintegy negyedét kapták el a jogszabályban megengedett közúti sebességhatár átlépése miatt – derül ki egy brit elemzésbõl.

Egy brit biztosítási portál, a Confused.com adatai szerint minden ötödik BMW 320 DM Sport, valamint Ford S-Max Titanium TDCI tulajdonos szintén követett el szabálysértést gyorshajtással.

A Ford Galaxy Zetec TDI, a BMW XSI Sport és a Volkswagen Polo E60 vezetõit büntették meg leggyakrabban mobiltelefon használat miatt – derül ki a Confused.com elemzésébõl. A Vauxhall Astra Edition 16V Coupe tulajdonosai körében fordult elõ legtöbbször, hogy biztosítás nélkül autóztak.

Az autópálya gyorshajtói közé tartoznak a Range Rover Sport, valamint a Porsche Boxster vezetõi, miközben az Audi A3 Quattro sofõrjei szegik meg legtöbbször a közlekedési lámpák szabályait.

A Confused.com gépjármû-biztosítási vezetõje a számok kapcsán elmondta: „kutatásaink kimutatták, hogy a szabályoknak megfelelõ vezetési stílus a jármûvezetõk jelentõs részének jelent kihívást. A törvény betartása nyilvánvalóan nem csak a biztosítási díjak alacsonyan tartásában segít, de az utak biztonságához is elengedhetetlen.”