Megújuló partnerség: megtalálta párját a Munich Re
2012.02.09
Együttmûködést kötött a világ legnagyobb viszontbiztosítója, a Munich Re a londoni, elsõsorban megújuló energia projektek biztosításával foglalkozó Gcube biztosítótársasággal.

A társaság New Yorkban és Kaliforniában is rendelkezik irodákkal, amely elsõsorban építõipari, tengeri, vagyon- és felelõsségbiztosítás nyújtásával foglalkozik, megújuló energiába fektetõ projektek számára.

Eddig a Gcube olyan erõmûvek biztosításával foglalkozott, melynek összesített teljesítménye meghaladta a 30 gigawattot, mostantól azonban a Munich Re fix részt átvállal a Gcube által nyújtott biztosítási fedezetbõl, nagyobb hangsúlyt fektetve a nagy beruházásokra.

A jövõben a Gcube és a Munich Re új biztosítási megoldások kidolgozásán fáradoznak majd az ágazat számára, és új piacok megnyitására törekednek.

A Gcube biztosító elsõsorban megújuló energia projektek biztosításával foglalkozik, a közelmúltban közölte, hogy világszerte 680 millió dollárra növelte kockázatvállalási képességét a szél- és napenergia piacokon. A társaság vezérigazgatója, Fraser McLachlan elmondta: „ahogy a projekttulajdonosok egyre több tapasztalatot szereznek, úgy nõ majd az érdeklõdésük a kifinomultabb biztosítási konstrukciók iránt”. Véleménye szerint a szél- és napenergia farmok méretbeli növekedésével párhuzamosan a biztosítási termékek iránti kereslet is emelkedni fog.

A Munich Re korábban szintén elmondta, hogy elkötelezett a szegmens iránt, melyben ezermillió eurós nagyságrendû üzleti lehetõségek rejlenek. Tavaly a viszontbiztosító az ágazatból származó díjbevételek megduplázódására számított. A menedzsment a következõ években 2,5 milliárd eurót közvetlen beruházást tervez megújuló energia projektekbe.