2012 leggazdaságosabb autói – itt a lista!
2012.02.15
Aki okosan vásárol autót, az tudja, hogy a gépjármû költségei közé nem csak a havi törlesztõt, vagy a teljes vételárat kell beszámítani, hanem az autó tulajdonlásából fakadó valamennyi költséget, beleértve az üzemanyagot, a biztosítás díját, a fenntartás és javítás költségeit, és így tovább. Vajon melyik lehet a leggazdaságosabb autó?

Az amerikai Intellichoice.com, valamennyi 2012-es autómodell fenntartási költségeinek elemzése után összeállította a leggazdaságosabbnak ítélt (Best Overall Value of the Year, BOVY) autók ranglistáját, a tulajdonlással kapcsolatos összes költségtétel alapján.

A nyerteseket 24 autó kategóriában választották ki, amely idén két új kategóriát foglalt magában: a nagyobb kombikat (crossover wagon) és a luxus teljesítményû autókat. Az Intellichoice.com több mint 1800 modellt vett vizsgálat alá, hét szempont: értékcsökkenés, karbantartás, javítás, üzemanyag-fogyasztás, adó, finanszírozás és biztosítás alapján, hogy meghatározza a tulajdonlásból fakadó költségeket az elsõ öt évre.

A Toyota nyerte el a legtöbb, mintegy kilenc BOVY-díjat FJ Cruiser, Highlander, Matrix, Prius, Pruis v, Sienna, Tacoma, Tundra és Yaris modelljeiért.