Verte a piacot a K&H Biztosító
2012.02.17
2011-ben 1 milliárd forint adózás utáni eredményt ért el a K&H Bankcsoport, ami a deviza jelzáloghitelek végtörlesztésének hatása miatt 96%-kal alacsonyabb az egy évvel korábbi eredménynél - közölte a bank. A K&H Biztosító mind az élet üzletágban, mind a nem-élet üzletágban folytatni tudta piac feletti növekedését a negyedik negyedévben is.

A K&H Biztosító 1,9 milliárd forint adózás utáni eredményt ért el 2011-ben, szemben az egy évvel ezelõtti 0,8 milliárd forinttal. Luc Cools, a K&H Biztosító vezérigazgatója elmondta: nem-élet biztosítás területén folytatódott a piac feletti növekedés a negyedik negyedévben is.

A kgfb szerzõdések száma 74%-kal, a casco kötvények száma 51%-kal nõtt. A 2012-es kgfb kampány eredménye alapján a K&H Magyarország második legnagyobb kgfb biztosítója továbbra is.

Az élet üzletágban is tovább fejlõdött a növekedés mind a rendszeres díjas, mind az egyszeri díjas termékek területén. Egy újabb eszközalap jegyzése vette kezdetét 2011 õszén, amelybe rekord összeg, közel 7 milliárd forint gyûlt össze. Egész évben több mint 15 milliárd forintnyi egyszeri díjas életbiztosítási jegyzés történt.