Alapjaiban újratervezett életbiztosítás - áprilistól új termék a piacon!
2012.03.30
A Groupama Garancia Biztosító 2012. április közepén indítja el új, a piaci igények szerint kifejlesztett Groupama Életív Programját. Az alapjaiban újratervezett életbiztosítás korszerû, rugalmas, átlátható és a magyar piacon számos tekintetben egyedülálló termék: készen áll arra, hogy segítségével a Groupama Garancia Biztosító tovább erõsítse a unit-linked piacon betöltött meghatározó szerepét és növelhesse piaci részesedését.

Változó lakossági igények

A Groupama Garancia Biztosító 2011-es, a TNS Hoffmann kutató céggel végzett reprezentatív kutatása már jelezte, hogy a lakosság túlnyomó többsége felismerte: a jövõbeli anyagi biztonság megteremtésében elsõsorban magukra számíthatnak. A mintában megkérdezett 15-69 év közötti lakosság 80%-a szerint csak magukra számíthatnak a jövõbeli anyagi biztonság megteremtésében.

A társaság szakemberei szerint ennek a pénzügyi tudatosságnak a megjelenése egy meghatározó, hosszú távú trend kezdetét jelzi, ami egyrészt elvezethet a nálunk fejlettebb gazdaságú országokra jellemzõ megtakarítási állományok kialakulásához, másrészt jelzi a pénzügyi szolgáltatók felé a hosszú távú, öngondoskodást támogató megtakarítási termékek irányába megfogalmazódó erõsödõ keresletet. Mint a hazai biztosítási piac meghatározó szereplõje, a Groupama Garancia Biztosító ezért annak érdekében, hogy termék- és szolgáltatási kínálatával megfeleljen az ügyfelek biztosítási igényeinek, termék-innovációja keretében egy alapjaiban újragondolt, korszerû, az ügyfelek legkülönbözõbb életbiztosítási igényeire is választ adó terméket fejlesztett ki.

Egyéni igények szerint

A Groupama Garancia Biztosító tapasztalatai is azt mutatják, hogy a gazdasági válság következtében megváltoztak a lakosság hosszú távú öngondoskodással, így az életbiztosításokkal kapcsolatos elvárásai. Egyre fontosabb az ügyfelek számára a termék rugalmassága, így például az egyedi igények szerint választható befizetési (egyszeri vagy akár folyamatos) ütemezés, a befektetési kockázatok kezelése,– mindez a hozamok lehetséges optimalizálása mellett. Ugyanakkor az ilyen unit-linked típusú életbiztosításokkal szembeni elvárás ma már az is, hogy a mindennapi élethelyzetek változásait lekövesse, és a családtagoknak megfelelõ biztosítási védelmet is nyújtson.

Groupama Életív Program

A Groupama Garancia Biztosító a fentieket figyelembe véve tervezte meg új életbiztosítását. Ennek a fejlesztõ munkának eredménye a korszerû, rugalmas, átlátható és a magyar piacon számos tekintetben egyedülálló termék, mely az ügyfelek aktuális élethelyzetéhez igazodik, ötvözve a kiemelkedõ befektetési lehetõségek és a testre szabható életbiztosítási védelem nyújtotta elõnyöket.

Azok az ügyfelek, akik közép-hosszú távú céljaikhoz, így például gyermekük jövõjének megalapozásához, vagy nyugdíjas éveik elõkészítéséhez szeretnének befektetési terméket, a Groupama Életív Program által akár egyösszegû, akár rendszeres befizetés mellet biztosíthatnak maguknak korszerû eszközalapokban befektetést.

A Groupama Életív Program befektetési szolgáltatásai között vonzónak számítanak azok az új, úgynevezett HozamMonitor Szolgáltatások, melyek segítséget nyújtanak ügyfeleink számára befektetéseik kezelésében. Az új, választható funkciók célja, hogy bizonytalan körülmények között is védjék az ügyfelek befektetését, illetve hogy reagáljanak a tõzsdei változásokra, legyen szó egy esetleges negatív árfolyamváltozásról, vagy az árfolyamok tartós növekedésérõl, vagy a már elért hozamok biztonságos újra befektetésérõl.

Az ügyfelek biztosítási védelme is nagy hangsúlyt kap, amit kiegészítõ biztosításokkal és az azokból összeállított csomagokkal nyújt a termék: ha szükséges egyszerûen, „dobozos” megoldással, ha kell, teljes mértékben az ügyféligényre szabva.

„A Groupama Életív Program megalkotásával olyan terméket kívántunk létrehozni, amely nagyfokú rugalmasságával mind a biztosítási védelem, mind a megtakarítási célok terén versenyképes ajánlat. Nagyon fontos emellett, hogy az Groupama Életív Programot úgy alkottuk meg, hogy nagyon gyorsan tovább is tudjuk fejleszteni: ahogy a piac, az ügyfelek igényei változnak, fejlõdnek, az Életív Program képes az új igényeket is kiszolgálni” – mondta el Garamvölgyi Zoltán élet- és bankbiztosítási ügyvezetõ igazgató az innovációval kapcsolatban.

Személyes tanácsadás

A Groupama Garancia Biztosító rendkívül fontosnak tartja azt, hogy ügyfelei megfelelõ segítséget kapjanak életbiztosítási védelmükkel, illetve befektetéseikkel kapcsolatos döntéseik meghozatalában. A társaság mintegy kétezer fõs tanácsadó hálózata ezért kiemelt figyelmet fordít a személyes tanácsadásra, mellyel ügyfelei hosszú távú céljainak megvalósítását segíti. A Groupama Garancia Biztosító üzletkötõi egy részletes igényfelmérést követõen minden ügyfélnek testreszabott megoldást tudnak kínálni.

A társaság új biztosítási termékével kapcsolatosan a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalához a szükséges védjegybejelentéseket megtette.