Ilyen még nem volt: biztosítás cukorbetegeknek!
2012.04.04
Magyarországon elõször fejlesztettek pénzügyi, biztosítási terméket kifejezetten cukorbetegek számára. Az üzleti innováció lényege, hogy a biztosító a cukorbetegség súlyos szövõdményeinek kialakulása esetén fizet. Ilyen biztosítási védelemre a Magyarországon élõ közel 800 ezer regisztrált cukorbeteg eddig nem számíthatott, mivel a biztosítók többsége túlzott kockázatként értékeli a cukorbetegek az évek folyamán ritkán javuló állapotát.

A vakság, a veseelégtelenség és az érszûkület a cukorbetegség legrettegettebb szövõdményei. A Magyarországon végzett évente 5 000 amputáció felének is ez a betegség az oka. A diabéteszes vesekárosodás, a legalább 25 éve cukorbetegek 35%-ánál bekövetkezõ szövõdmény.

„A cukorbetegekre ma Magyarországon többnyire csak a gyógyszer- és táplálék-kiegészítõ forgalmazók gondolnak, az életbiztosítási piac nem számol velük. Pedig a betegséggel járó extra anyagi terhek és a korábbi halálozás miatt különösen fontos számukra biztosítási megoldást találni” – mondta dr. Orosz András, a DIMENZIÓ Biztosító ügyvezetõ igazgatója.

A cukorbetegekre általában nem, vagy csak nagyon magas kockázati felárral kötnek életbiztosításokat. Az új magyar biztosítási innováció, a cukorbetegség biztosítás éppen erre épít. 70 éves korig köthetõ biztosítást fejlesztett ki a DIMENZIÓ arra az esetre, ha a biztosítottnál bekövetkeznének a cukorbetegség súlyos szövõdményei.

„Sok szülõ jelezte, hogy nem talál a már felnõtté váló, 1-es típusú cukorbeteg gyerekének életbiztosítási megoldást. Anyagi segítségre gondol, mert tudja azt, hogy a gyereke nem képes maradéktalanul betartani a szigorú életmód elõírásokat, és ha a lehetõségeikhez mérten mindent meg is tesznek azért, hogy a szövõdményeket elkerüljék, ennek ellenére súlyos következményei lehetnek a betegségnek. Nem beszélve az idõsebbekrõl, a fõként 2-es típusú cukorbetegekrõl, akiknek szintén nehezen megy a több évtizedes szokásaikon változtatni. Éppen ezért szeretnénk abban is szerepet vállalni, hogy a cukorbetegek minél hosszabb és megfelelõ életminõségû életet élhessenek.” – tette hozzá dr. Orosz András.

5 év alatt 44%-kal emelkedett a cukorbetegek száma Magyarországon. A regisztrált cukorbetegeken túl további legalább másfél millió ember nem tudja magáról, hogy olyan szénhidrát-anyagcsere zavarral küzd, ami, ha nem változtat az életmódján, cukorbetegséghez vezet.

A DIMENZIÓ Biztosító a magyar életbiztosítási piacon egyedülállóan innovatív módon kifejezetten a cukorbetegeknek fejlesztett életbiztosítási megoldást. Ez volt egyébként az a magyar életbiztosító, amely tavaly szeptember óta Magyarországon elõször fókuszál egy konkrét lakossági szegmens, az 50 felettiek életbiztosítási megoldásaira: elsõsorban az õ igényeikre, élethelyzeteikre fejleszt biztosítási megoldásokat.