Ilyen még nem volt: gyorshajtás biztosítás!
2011.11.02
Már számolhatóak és köthetõek az internetes oldalakon a jövõ évi kötelezõ biztosítások. Az autósok a kötelezõ díjak és a Baleseti Adó mellett számos, a kötelezõ mellé választható kiegészítõ biztosítással is találkozhatnak, de mind közül kiemelkedik a hazánkban eddig még ismeretlen gyorshajtás biztosítás megjelenése - olvasható a Biztosítás.hu internetes alkusz közleményében.

Idén is folytatódik a biztosítók között az elmúlt évben indult és mára a kötelezõ biztosításokat is elérõ szolgáltatási verseny, melyben a biztosítók kiegészítõ biztosítások hadával kívánják magukat megkülönbözni versenytársaiktól. Sorra érkeznek az újabb és újabb ingyenes vagy nagyon kedvezõ díjért választható kiegészítõ biztosítások. A tavaly megjelent kátyúkár, a szélvédõ, a csökkentett térítésû CASCO-k (Light és Mini) után idén a vadkár, a kiegészítõ élet és balesetbiztosítás, a megvehetõ európai assistance, az ingyenes utánfutó biztosítás, és legújabbként a gyorshajtás esetén térítõ biztosítás.

Újdonság a magyar piacon

Az itthon eddig ismeretlen gyorshajtás biztosítás a kötelezõ mellé köthetõ meg, október 31-tõl. Az nem számít melyik biztosítót választjuk, mert önálló kiegészítõ biztosításról van szó, tehát minden kötelezõ biztosító mellé megvásárolható. A szolgáltatás gyorshajtás esetén 30 ezer forintig megtéríti a büntetett autós által lerótt bírságot, 5 ezer forintos önrész mellett. A biztosítás rendszámra szól, tehát a jármûvezetõk köre sem korlátozott. Egy évben egyszer fizet, a jármûvet pedig bárki vezetheti. A Biztositas.hu szerint a gyorshajtás biztosítás nem a notórius gyorshajtóknak lett kitalálva, hanem arra, hogy az egyébként szabálykövetõ autósoknak ne fájjon annyira egy esetleges gyorshajtási bírság.

Mennyibe kerül?

A gyorshajtás biztosítás 3.400 illetve 5.100 forintba kerül évente, attól függõen, melyik biztosítónál van a kötelezõ biztosításunk. Ezt a díjat már egy közepes kötelezõ biztosító váltással ki lehet gazdálkodni, ami népszerûvé teheti a terméket. A KÖBE biztosító, aki a terméket ügyesen \"Lassíts\" néven hozta forgalomba, kár esetén felhívja a figyelmet a gyorshajtás veszélyeire és kommunikációja szerint a gyorshajtók utónevelését is céljául tûzi ki. A ma reggeli adatok szerint a Biztositas.hu-n eddig váltó autósok közül minden negyedik választotta magának a gyorshajtás esetére szóló biztosítást, amibõl látszik, hogy a termék új innovációt adhat a hazai biztosítási piacnak. Az alkusz szerint ugyanakkor nem szabad megfeledkezni arról, hogy a legtöbb balesetet a gyorshajtás okozza, így az autósoknak a biztosítás birtokában sem ajánlott száguldani.