Figyelem: fokozott balesetveszély várható a hétvégén az utakon!
2012.04.05
A húsvéti ünnepek a locsolkodás és a jóízû falatozások mellett sajnos a baleseti statisztikákról is emlékezetesek, amit legtöbbször a felelõtlen és ittas sofõrök okoznak. A Generali csoporthoz tartozó Europ Assistance Magyarország telefonos ügyfélszolgálata a mostani hosszú hétvégén is készenlétben lesz, hogy a bajba jutott autósok segítségére siessen és akár azonnal a helyszínen bevethetõ legyen, vagy csereautót biztosítson, ha a gyors beavatkozás már nem elég. Tavaly a húsvét hétvégéjén több mint százszor hívták a segélyszolgálatot.

Húsvértkor, csakúgy, mint a legnagyobb ünnepek alkalmával a családok többsége felkerekedik, hogy rég nem látott szeretteivel töltse az ünnepet és együtt költsék el a húsvéti vacsorát. A friss sonka, és a többi zamatos étel mellé általában alkohol is kerül az asztalra, aminek hatására megszaporodnak az utakon a „bátor” sofõrök, akik úgy érzik, néhány korty ital után még biztonságosan hazavezetnek. Balesetveszély szempontjából a hétvége kritikus napja a húsvét hétfõ lesz, amikor is az ittasan volán mögé ülõ locsolkodók miatt lesz mitõl tartaniuk a vétlen autósoknak. A rendõrség adatai szerint tavaly az ünnepek alatt mintegy 200 személysérüléses közlekedési baleset történt az ország területén, valamint közel 500-an akadtak fenn a szonda-rostán.

Ha karambolozunk, árokba csúszunk, villámgyorsan a helyszínen lehet a segítség. A Generali csoporthoz tartozó Europ Assistance Magyarország telefonos segélyszolgálata a húsvét hétvégéjén is készenlétben lesz, hogy a bajba jutott autósok segítségére siessen és akár azonnal a helyszínen bevethetõ legyen, vagy csereautót biztosítson, ha a gyors segítség már nem elég. A tavalyi évben csak a húsvéti ünnepek alatt több mint 100 hívást regisztráltak a segélyszolgálat munkatársai, a legtöbbet vidékrõl.

„Volt olyan ügyfelünk, aki csak egy korty italt fogyasztott el a vendégségben, mert úgy gondolta, ebbõl még nem lehet gond. Hazafelé azonban figyelmetlenségbõl ráfutott az elõtte haladó autóra. A balesetben könnyebben sérültek a két jármû utasai, valamint ügyfelünk autójában több százezer forintos kár is keletkezett.” Mivel az autóra korábban kötöttek assistance biztosítást, cégünk elszállíttatta azt a legközelebbi szervizbe”. - mondta Kalmár László, az Europ Assistance Magyarország ügyvezetõ igazgatója.

De elõfordulhat olyan eset is, amikor a régebbi típusú, központi zár nélküli autó csomagtartójában, utasterében marad az indítókulcs és komoly fejtörést okozhat a hazajutás.

Az Europ Assistance Magyarország ilyen esetekben is segít, olyan szakembert küld a helyszínre, aki az erre célra tökéletesített speciális szerszámmal nyitja ki az autót úgy, hogy közben nem rongálja meg a zárat.

Az Europ Assistance-nál nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy minden forgalomban résztvevõnek megfelelõ és ideális szolgáltatást tudjanak nyújtani. Éppen ezért a tavaly megújított „AutoSOS Bázis” csomag már nemcsak az autósok, de a motorosok számára is elérhetõ.