Megválik ír fiókhálózatától az Aviva
2012.05.24
Az Aviva Írország bejelentette, hogy megválik 23 tagból álló biztosítási hálózatától, amit a One Direct biztosítónak ad el. Ezzel az Aviva jelenléte jelentõsen lecsökken Írországban.

A megállapodás értelmében az Aviva írországi fiókhálózata az An Post teljes tulajdonú leányvállalata, a One Direct kezébe kerül, amely már jelenleg is számos Aviva biztosítási terméket értékesít.

Az üzlet értelmében az Aviva Írország fiókhálózatának alkalmazottai a One Directhez kerülnek át, csakúgy mint a Dublinban található ingatlanhelyiségek is.

A biztosító megerõsítette, hogy kiírása került tender eredményeit és részleteit a következõ napokban teszi nyilvánossá, ezt követõen az Aviva fiókhálózata közvetítõi fiókhálózattá alakul. A megállapodás idén szeptemberben lép teljes mértékben hatályba.

Az Aviva Írország vezérigazgatója, Seán Egan azt nyilatkozta, hogy olyan céget kerestek, amely úgy tudja átvenni a fiókhálózatot, hogy az a munkahelyek számának legkisebb csökkenésével járjon, és közben az ügyfélkiszolgálás minõsége se romoljon.

Egan szerint a One Directtel kötött megállapodás egy újabb fontos lépést jelent a teljes szerkezetátalakítási folyamatban, melynek eredményeként a társaság a fogyasztói igényeknek megfelelõ formát ölt.