Jövõ héttõl ismét viharokra lehet számítani
2012.06.15
Az elmúlt egy hét során heves, jégesõvel járó viharok vonultak végig Magyarországon, a Generali biztosítótársasághoz érkezett bejelentések alapján a becsült kárösszeg meghaladja a negyedmilliárd forintot.

A meteorológiai elõrejelzések szerint a jövõ hét második felétõl pedig újra várhatóak lesznek hasonló idõjárási jelenségek az országban. Generali Biztosító munkatársai a bejelentések alapján folyamatosan végzik a károk felmérést, országos szinten péntek reggelig összesen 2.465 idõjárással összefüggõ kárbejelentést regisztrált a biztosítótársaság, melyek összértéke meghaladja a 254 millió forintot. A gyors kárrendezésre jellemzõ, hogy a Generali a bejelentett káresetek 30%-ában már ki is fizette a kártérítést az ügyfelei részére. A villámlással és a viharokkal összefüggõ bejelentések az összes káresemény 80%-át tették ki. A legnagyobb károkat is – 103 és 100 millió forint értékben – a viharok és a villámcsapások okozták az elmúlt héten a Generali adatai alapján.

A károk felmérése folyamatos, az elõzetes adatok alapján a vihar miatti sérült, felszakított tetõszerkezetek, kidõlt fák és a jégesõ okozta gépjármûkárok, illetve a mûszaki berendezések másodlagos villámcsapás miatti meghibásodásai voltak a leggyakoribb kártípusok. A Generali az idei évben 15.000 villámlással összefüggõ káresetet regisztrált, a társaság szakértõ partnerszerviz hálózatot mûködtet, akik a kárfelmérést követõen a sérült háztartási és elektronikai készülékeket helyszínrõl elszállítják, javíttatják, majd visszaviszik a tulajdonosoknak.