10 millióval támogat óvodákat és iskolákat a Generali
2012.06.26
Az idei évben 13. alkalommal hirdette meg a Generali a Biztonságért Alapítvány (GABA) az oktató-nevelõ intézményeknek szóló Szimba pályázatát, amelynek elsõ fordulójában 100 intézmény kapott több mint 10 millió forintnyi támogatást. Az idei pályázat célja az intézmények diák- és szabadidõsportok fejlesztésére, bõvítésére irányuló törekvéseinek támogatása, ezzel pedig a gyermekek egészségének javítása, megóvása.

A korábbi években tapasztalt nagy érdeklõdésre való tekintettel idén is két fordulóval hirdette meg a GABA a Szimba pályázatát. Az elsõ körben több száz iskolától, óvodától és bölcsõdétõl érkezett pályázati anyag, amelybõl a 100 legjobb részesülhetett támogatásban. Az elsõ három helyezett 200 ezer forint, míg a többi 97 intézmény 100 ezer forint hozzájárulást kapott az alapítványtól a tervezett programok megvalósításához.

Az elnyert támogatásokból a nyári sporttáborok, úszásoktatás, sportnap és sporteszközök beszerzése, sportversenyek, szakkörök megrendezése mellett olyan dolgokra is jut majd pénz, mint az intézmény udvarának felújítása vagy a gyermekeknek tanuló KRESZ pálya felépítése. Az elsõ három helyezett a szentesi Szent Erzsébet Katolikus Általános Iskola és Óvoda, az alsónemesapáti Csertán Sándor Általános Iskola és Óvoda, valamit az Egerváron található Egervári László Általános Iskola és Napközi Otthonos Óvoda lett.

„Nagy öröm számunkra, hogy idén is rengeteg intézmény küldte be pályázatát az alapítványunkhoz. Ez egy fontos visszajelzés számunkra, ami igazolja, hogy a GABA valóban ott tud segítséget nyújtani, ahol igazán szükség van rá. A tavalyi évhez hasonlóan idén is két alkalommal jelentkezhetnek a bölcsõdék, óvodák, általános- és középiskolák a Szimba pályázatra, így akár kétszer is nyerhetnek támogatást. A pályázat elsõ szakasza júniusban lezárult, és több mint 10 millió forintot osztottunk szét a nyertes intézmények között, hogy már a szünidõ alatt megkezdhessék a felkészülést a következõ tanévre, és szeptembertõl új sportolási lehetõséget biztosíthassanak a gyermekek számára, illetve meg tudják valósítani a nyárra tervezett sporttáborokat.” – mondta el Paál Zoltán, a Generali a Biztonságért Alapítvány kuratóriumi tagja, a Generali Biztosító vezérigazgató-helyettese.

A pályázó gyermekintézmények olyan célokat finanszíroznak majd az alapítványi támogatásból, mint például sportverseny, családi sportnap, labdarúgó torna, versenyjátékok, akadálypálya kiépítése, ovi-olimpia szervezése, kalandtúra. Emellett jut az udvar felújítására, udvari mozgásfejlesztõ játékok beszerzésére, futópálya és távolugró gödör, mászófal kialakítására, udvari ping-pong asztal kiépítésére, és olyan tornatermi kellékek vásárlására is, mint tatami sportszõnyeg, judo tornaszõnyegek vagy tornagerenda. A biztonság érdekében több intézmény biztonsági burkolattal látja el a padlót, bukósisakokat és KRESZ táblákat vásárol, illetve „ütközõfalat” alakít ki.

A nyertes intézmények listája itt olvasható:
http://alapitvany.generali.hu/docs/2012/szimba_nyertesek_2012_1.pdf

A Szimba pályázat második fordulójára augusztus 17. és október 15. között jelentkezhetnek az intézmények, ennek szintén a diák- és szabadidõsport támogatása lesz a célja.

A Szimba pályázatról és a Generali a Biztonságért Alapítványról további részleteket az alábbi linkeken olvashatnak:
http://alapitvany.generali.hu/kezdemenyezes.php?id=34&subid=1
http://www.facebook.com/generalialapitvany