Okos alkalmazás az Uniqától: ingyen hívhatjuk a biztosítónkat
2012.06.26
Az UNIQA Biztosító a technika fejlõdését kihasználva új mobil applikációval teszi még kényelmesebbé és egyszerûbbé ügyfelei számára az utasbiztosítás megkötését.

Mindennapi életünk szerves részévé vált az internet és ezzel együtt a korlátlan mennyiségû információ, melyeket most már mobilunkon keresztül is elérhetünk. Az okos telefonok elterjedésével az ügyfelek igényei is megnõttek a készülékükön elérhetõ alkalmazások iránt. Mindezek mellett, az okos telefon természetesen kényelmi funkciót is jelent használója számára, a cégek számára pedig egy újabb kitörési pontot. Az új, innovatív termékek és megoldások iránt mindig fogékony UNIQA Biztosító elkészítette mobil applikációját, mellyel a kötelezõ gépjármû-felelõsségbiztosítás mellett már az utasbiztosítás megkötése is lehetséges.

A biztosító interneten megköthetõ biztosításainak száma egyre bõvül. Az online csatorna jelentõs szeletet hasított magának az értékesítésben. A legtöbb utasbiztosítást már online kötik meg az ügyfelek, így az online csatorna bevezetésével 18%-kal növekedett az UNIQA utasbiztosításokból származó díjbevétele az elmúlt évben. Az okos telefonok adta elõnyöket kihasználva az UNIQA Biztosító a mobilon megkötött utasbiztosításoktól is további növekedésre számít. „ Az alkalmazás, az online felülethez hasonlóan, egyszerû és gyors kötési lehetõséget kínál az ügyfeleknek. Emellett még tartalmaz olyan kényelmi funkciókat is, ami sürgõs esetekben segítségére lehet a használója számára – az assistance szolgáltatónk egy gombnyomásra elérhetõ illetve biztosítónkat skype-on is felhívhatja!” - magyarázta elõnyeit a mobil alkalmazásnak Kurtisz Krisztián, az UNIQA nem-élet biztosítási fõigazgatója.

A mobilon kötött biztosításokról az alkalmazás profiljában elõre megadott email címre, csak úgy, mint az online kötés esetében, a biztosított egy elektronikus kötvényt kap, melyet bármikor kinyomtathat és nem kell tartani attól, hogy elveszik az utazás során.

Az applikáció minél szélesebb körben való elterjedéséért, az értékesítõket is ösztönzi az UNIQA, hogy ügyfeleik körében népszerûsítsék a biztosításkötés ilyen formáját. „Az ügynökeink számára is elérhetõ az applikáción keresztüli értékesítés lehetõsége, hiszen ahhoz hogy sikerre vigyük az értékesítés ezen formáját, õket is érdekeltté kell tennünk az alkalmazásban.” –nyilatkozta Polányi Zoltán, az UNIQA Biztosító Zrt. értékesítési fõigazgatója.

Az utasbiztosítás megléte mindenki számára fontos, még ha csak egy rövid külföldi útról is van szó a szomszédos országok egyikébe. Az applikáció segítségével a határ mellett sem késõ még megkötni az addig elfelejtett biztosítást, hogy utunkat gondtalanul folytathassuk tovább.
Magyarországon már minden harmadik utazó köt utasbiztosítást, és ez a tendencia növekedni látszik. Ennek ellenére még sokan vannak, akik a biztosításon spórolnak, pedig a biztosítási díj elenyészõ ahhoz képest, amennyibe egy külföldi kórházi kezelés kerülhet egy váratlan baleset során. Az így keletkezett több milliós terhet kiválthatjuk az idõben megkötött, pár ezer forintos költséget jelentõ biztosítással.

Az UNIQA iPhone-ra és Androidra is elkészített alkalmazása megtalálható és ingyenesen letölthetõ az App Store-ból és a Google Play Store-ból (Android Market).