4 milliárd forintos tõkebevonást igényel a CIG
2012.07.10
Az alaptõke felemelésérõl, valamint a kamatozó részvények \"A\" sorozatú törzsrészvényekké történõ átalakításáról is dönt a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. rendkívüli közgyûlése, amelyet augusztus 16-ára hívott össze az igazgatóság - a hirdetmény a BÉT honlapján jelent meg.

Az életbiztosító idei áprilisi közgyûlésén Járai Zsigmond, a felügyelõbizottság (fb) elnöke bejelentette: az elsõsorban a tõkekövetelmények szigorítására vonatkozó Szolvencia II. európai szabályozásnak való megfelelés, és az életbiztosító kizárólagos tulajdonában álló CIG Pannónia Elsõ Magyar Általános Biztosító (EMABIT) gyors növekedése miatt õsszel 4 milliárd forinttal kell felemelni a CIG Pannónia Életbiztosító alaptõkéjét. A tõkeemelést az igazgatóság készíti elõ – írja az MTI.

A céginformáció szerint a CIG Pannónia Életbiztosító jegyzett tõkéje jelenleg 2 milliárd 531 millió forint. Az fb elnökének áprilisi közlése szerint a tõkeemelés részben kamatozó részvény kibocsátásával, illetve alárendelt kölcsöntõkébõl valósul meg. Az új részvényeket zárt körben jegyezhetik majd a részvényesek, minimálisan személyenként 50 ezer eurót. A kamatozó részvény 5 év után törzsrészvénnyé alakul át - tette hozzá akkori nyilatkozatában Járai Zsigmond.