Bízik az olaszokban Európa legnagyobb biztosítója
2012.07.18
Európa legnagyobb biztosítója, az Allianz továbbra is bízik Spanyolország és Olaszország töretlenül növekvõ forgalmában, míg a két ország jövedelmezõségét tekintve stagnálásra számít – közölte a társaság pénzügyi vezetõje.

Spanyolország ugyan rendkívül nehéz helyzetben van, azonban az Allianz mind a növekedés mind a hatékonyság tekintetében megelõzi versenytársait az országban – idézi Oliver Baete, a biztosítótársaság befektetõinek tartott milánói találkozón mondott szavait a Reuters.

Olaszországban az életbiztosítást kötõ ügyfelek elsõsorban a biztonságot jelentõ befektetési lehetõséget keresik a termékekben, az Allianz ehhez igazodó helyi értékesítési stratégiája kifizetõdõnek bizonyul – közölte Giacomo Campora, az Allianz olaszországi banki egységének vezérigazgatója.

2011-ben az Allianz mûködési eredményének 10%-a az olaszországi tevékenységébõl származott. A társaság 1966-ban nyitotta meg elsõ irodáját az országban.

A szuverén adósságválság súlyosbodása óta a társaság igyekezett megszabadulni dél-európai államkötvény portfoliójától. Ennek ellenére az idei elsõ negyedév végén a nem realizált veszteségek nagysága megközelítette az 1,2 milliárd eurót, melybõl 800 millió euró olasz államkötvényekhez kapcsolódott.

Az alacsony kamatlábak rányomják bélyegüket az életbiztosítási üzletág eredményeire is, melyet azonban az Allianz tulajdonában lévõ Pimco-ból, a világ legnagyobb vagyonkezelõ cégébõl származó bevételek ellensúlyozni tudnak – fogalmazott Baete.