Végre biciklire is köthetõ biztosítás!
2012.07.24
Hétfõtõl köthetõ az elsõ magyarországi, kifejezetten kerékpárosoknak készült biztosítás, amely lopás és elemi kár esetén enyhíti az anyagi veszteségeket, a kiegészítõ baleset-biztosítás pedig a személyi sérülésekre is fedezetet nyújt. Az elsõ magyarországi kerékpár-biztosítási konstrukciót az Aegon jegyzi.

A biztosítás 50, 150 és 250 ezer forint értékben vállal fedezetet mintegy 4200 és 12 600 forint közötti éves díj befizetése ellenében. Ha a szerzõdõ biciklije például 500 ezer forint értékû, akkor is érdemes megkötni a biztosítást, mert a prémiumcsomag választása esetén az ellopott vagy megsemmisült gép értékének legalább fele megtérül. A gépjármû cascóval ellentétben azonban a szerzõdõ ügyfelet nem terheli önrész - írja a hvg.hu.

A biztosítás megkötéséhez nem kell bemutatni a kerékpárt, ám a biztosító meghatározza, hogy a szabadban tárolt biciklit milyen védelmi eszközökkel kell mozdíthatatlanná tenni.

Az AEGONdirekt.hu által júliusban piacra dobott, kizárólag online megköthetõ kerékpár-biztosítás lopás és elemi kár esetén enyhíti az anyagi veszteségeket, ám a kiegészítõ balesetbiztosítás a személyi sérülésekre is fedezetet nyújt.

„Nagy várakozással tekintünk a kerékpár-biztosítás fogadtatása elé. A termék régóta meglévõ piaci ûrt tölt be, ezért a biztosító még idén ezres nagyságrendben számít szerzõdéskötésre” – mondta Marosvölgyi Péter, az AEGONdirekt.hu szakmai igazgatója, és hozzátette: „Bízom benne, hogy termékünkkel hozzá tudunk járulni a kerékpár, e környezetbarát közlekedési eszköz további népszerûsítéséhez.”

A költségek alacsonyan tartása érdekében és a várható érdeklõdõk vásárlási szokásaira tekintettel az egy évre szóló biztosítási szerzõdést csak online, elektronikus módon lehet megkötni.

A kerékpárosok az általuk okozott esetleges károk megtérítéséhez már 2007. január 1-tõl köthetnek az autósok kgfb-jéhez hasonló felelõsségbiztosítást. A Magyar Kerékpárosklub minden tagja – aki az esedékes tagdíjat befizette – automatikusan (a tagsági díj befizetésének dátumát követõ hónap 1. napjától) biztosítva van kerékpáros balesetek esetére, valamint rendelkezik károkozói felelõsségbiztosítással is. A bringás klub partnere az Uniqa biztosító.