Európai IPO-t fontolgat az ING
2012.08.14
A holland ING biztosító európai érdekeltségeinek nyilvános kibocsátás (IPO) általi tõzsdére vitelét fontolgatja – jelentette be a cég vezetõje.

A vállalat 22 százalékos esést mutatott nettó jövedelmét tekintve az elsõ negyedévben (ez 923 millió euró), melynek kapcsán Jan Hommen elnök úgy nyilatkozott: jelenleg minden erõfeszítésünkkel az IPO elõkészületeivel foglalkozunk az európai biztosítói piacon. Cégünk átstrukturálásával alkalmazottaink továbbra is az ügyfelek igényeinek legtökéletesebb kiszolgálására fektetik a hangsúlyt, hogy példás szolgáltatást nyújtsanak.

Hommen továbbá megnyugtatta a befektetõket, hogy az ING biztosítási és befektetési ágazatainak eladási procedúrája Ázsiában is jó úton halad.

Az ING biztosítási tevékenységbõl származó adózás elõtti bevétele 229 millió euró volt a tavalyi 472 millióhoz képest a gyengébb mûködési eredményeknek köszönhetõen, a 18 millió eurós piaci alapú növekedés ellenére.

A második negyedévi nem-életbiztosítási mûködési eredmény 31 millió euró volt, míg 2011 azonos idõszakában ez az adat 67 milliót mutatott, legfõképp kárkifizetések terén tapasztalható kedvezõtlen helyzet miatt.

Az ING vállalati szintû mûködési vesztesége 122 millió euró volt a 2011 második negyedévében tapasztalt 100 millió eurós veszteséghez képest, elsõsorban a magasabb irányítási költségek valamint a részben ING tulajdonban lévõ brazil Sul America biztosító silányabb eredményei miatt.

A cég megerõsítette, hogy 2012-ben nem fizetnek idõközi osztalékot, mivel jelenleg elsõbbséget élvez a holland állam mentõcsomagjának visszafizetése.