Ma 16 éves a KÖBE: a név változik, az értékek változatlanok
2012.09.24
2012. szeptember 24-én, a mai napon immár 16. születésnapját ünneplõ KÖBE születésnapi tortáján egy új név, a KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület jelenik meg.

Ahogy Dr. Zámbó Ákos, a KÖBE vezérigazgatója nyilatkozta, ennek az az oka, hogy ma már az egyik legdinamikusabban növekvõ, jelentõs nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezõ biztosítóként nemcsak az úton közlekedõket biztosítják, hanem tagjaik széleskörû biztosítási igényeit is ki tudják elégíteni igen kedvezõ konstrukciókkal – non-profit alapon. Az új névvel együtt jár az Egyesület tevékenységi körének bõvülésére utaló megújult, dinamikusabb arculat is.

Ami nem változik

A vezérigazgató elmondása szerint a non-profit szervezeti forma eddig is alapvetõen meghatározta a KÖBE mûködését, hisz ezáltal a tagok biztosítási igényeit mindig a lehetõ legkedvezõbb feltételek mellett tudták kielégíteni. Ez így lesz a jövõben is.

„Továbbra is alapvetõ szempont a rendkívül kedvezõ díjak, illetve a folyamatosan bõvülõ szolgáltatáspaletta biztosítása tagjaink számára. A jövõben is folytatjuk az újdonságok bevezetését, hiszen ezek - mint pl. a „Kötelezõ és casco egy áron” biztosítási csomag, az „Önrész biztosítás”, a „Defekt, gumiabroncs és kátyúkár biztosítás” stb. - rendkívül népszerûek a biztosítottak körében.”

A KÖBE – amely mostanra Magyarország legnagyobb magyar tulajdonú nem-életbiztosítójává vált - fejlõdését elsõsorban innovatív termékeinek és az aktuális piaci igényekhez való rugalmas alkalmazkodásnak köszönheti. Ezt támasztják alá az elnyert MagyarBrands és Superbrands díjak is.

Dr. Zámbó Ákos hangsúlyozta, hogy „a KÖBE a jövõben is folytatja azt a tagtársak iránt elkötelezett munkát, aminek köszönhetõen a biztosítási szerzõdések száma 2012. év elején túlszárnyalta a 200 000 darabot, s aminek eredményeként az Egyesület díjbevétele 2012-ben várhatóan meghaladja a 7 milliárd forintot is.”

Az Egyesület a 2011-es üzleti évet 385 millió forint eredménnyel zárta, így a folyamatosan növekvõ piaci részesedés biztosításával egyidejûleg sorozatban immár harmadik alkalommal érte el, vagy haladta meg a biztosító eredménye a 300 millió forintot. Az elkövetkezõ évek üzleti stratégiája, valamint a tervezett termékújdonságok biztosítják a KÖBE további növekedését, amelybõl fakadóan az Egyesület bizakodóan, nagyszabású tervekkel tekint a jövõbe.