Kiderült, melyek a legjobb hazai biztosítók!
2012.09.24
Vasárnap megnyílt a Biztosításszakmai Konferencia és Kiállítás, melynek nyitónapján átadták a biztosítók között zajló Szolgáltatásminõségi Verseny díjait is. A Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége (FBAMSZ) már kilencedik alkalommal szervezte meg a piac csúcstalálkozójának számító, három napot felölelõ rendezvényt, amelyen a hazai biztosítók és biztosítási alkuszok vitatják meg és keresnek közösen megoldásokat a biztosítási piac aktuális kérdéseire, problémáira.

A független alkuszok hosszú évek óta minden szeptemberben díjazzák azokat a biztosítókat, amelyek az elmúlt év során a legszínvonalasabb szolgáltatást nyújtották. A szakmai berkekben immár komoly elismerésnek tekintett díjat négy kategóriában ítélték oda a független közvetítõk. Az idén három biztosító bizonyult a legjobbnak:

  • a lakossági, illetve a vállalati vagyonbiztosítás területén egyaránt az Aegon,
  • a gépjármû-biztosítások kategóriájában a Generali-Providencia, míg
  • a személybiztosítások kategóriában az Uniqa
  • kapta meg az alkuszszövetség díjait.


Az idei rendezvény minden eddiginél több, mintegy 770 látogató részvételével zajlik. A konferencia nyitóbeszédében Papp Lajos, a FBAMSZ elnöke kiemelte: teljes az egyetértés biztosítási piac szereplõi között abban a kérdésben, hogy az ügyfelek széles körének informálásában, a megfelelõ döntés meghozatalában ma már nélkülözhetetlen a független alkuszok szerepe. Ezért a szövetség a jövõben is a korábbihoz hasonló határozottsággal fog kiállni az alkuszi szakma õt megilletõ piaci szerepének megõrzése mellett az új, hamarosan elfogadásra kerülõ európai biztosításközvetítõi direktíva hazai bevezetése során is. Ebben a törekvésében a biztosításpiaci verseny és a fogyasztói érdekek megõrzésében érdekelt biztosítók széles körének támogatását is bírja.

A konferencia második napján a legmeghatározóbb hazai biztosítótársaságok vezetõ képviselõi szólalnak fel. A nap nagy érdeklõdésre számot tartó eseménye lesz három volt pénzügyminiszter (Járai Zsigmond, Békesi László és Bod Péter Ákos) elõadása, amelyek különbözõ szempontokból értékelik a magyar gazdaság helyzetét és jövõbeli kilátásait.