Napenergiával hajtott repülõgép - éjszaka is üzemel
2012.10.02
A Swiss Re Corporate Solutions lett a Solar Impulse egyedüli biztosítója, ami a világ elsõ teljes mértékben napenergia által hajtott repülõgépe, amely akár egész éjszakán át mûködõképes.

A Swiss Re Group üzleti biztosítója támogatja a svájci repüléstechnika úttörõit, Bertrand Piccardot és André Borschberget, akiknek célja, hogy pusztán napenergia által mûködõ géppel repülhessék körbe a Földet.

A Solar Impulse számára ez az együttmûködés teljes biztosítói hátteret nyújt majd, egyéb pénzügyi támogatásokkal együtt.

Agostino Galvagni, a Swiss Re Corporate Solutions vezérigazgatója üdvözölte a partnerséget, mondván ”a két szervezet osztozik a hitben, miszerint az innováció iparágakat átívelõ tudással és tapasztalattal kombinálva virágozhat igazán”.

„Mikor nagyapám 1931-ben teljesítette elsõ útját a sztratoszférába, egy biztosító sem állt mögé. Ma a Swiss Re Corporate Solutions bebizonyította úttörõ szellemét azáltal, hogy kiáll forradalmian új, kísérleti prototípusunk mellett – nyilatkozta Piccard, a Solar Impulse elnöke.