Gépjármû kárigények – kétoldalú megállapodásokkal az alacsonyabb költségekért
2012.10.09
Az RSA és a Groupama Biztosító kétoldalú megállapodást írt alá az iparágra nehezedõ gépjármû javíttatási költségek kérdésének megoldására.

A szerzõdõ felek szerint ez a megállapodás segít majd a kifizetési procedúra felgyorsításában, továbbá megszabadít a felesleges plusz költségektõl. Darren Wills, a Groupama kárigényekkel foglalkozó részlegének vezetõje szerint ez a megegyezés jól mutatja, mit tudnak elérni a biztosítók, ha veszik a fáradtságot ügyfeleik valódi feltérképezésére.

„A Groupama már jó ideje jobb átláthatóságot szorgalmaz a piacon, ezt segíti az említett kétoldalú megállapodás, amely leszámol a felesleges kiadásokkal, sõt, ami ennél is fontosabb, nem emeli az átruházott javítási költségeket egyik fél számára sem.”

A megállapodásra azután került sor, hogy az RSA júniusban pert nyert egy riválisa ellen, aki megkérdõjelezte, hogy a társaság felárat számított fel egy gépjármûjavítás során, amit egy vétlen autós számára végeztetett el. Az esetet követõen az RSA azt nyilatkozta, hogy kétoldalú megállapodásokat kíván kötni más biztosítótársaságokkal a költségek alacsonyan tartása érdekében. Ennek megfelelõen meg is kötötte elsõ megállapodását a Co-operative Insurance-szal, még júniusban.