Zöld utat kaptak a kínai biztosítók: 45 új országban fektethetnek be!
2012.10.24
Kína Biztosítás Felügyeleti Bizottsága (CIRC) kibõvítette a külföldi befektetési lehetõségek körét a belföldi biztosítótársaságok számára.

A felügyelet 45 új országot nevezett meg – 25 fejlett és 20 fejlõdõ országot – ahol a kínai biztosítók mostantól eszközöket vásárolhatnak, valamint kibõvítette az engedélyezett eszközosztályok listáját is. Jelenleg a kínai biztosítók ugyanis kizárólag Hongkongban fektethetnek be.

{{BANNER}}Ugyanakkor a belföldi biztosítási alapok által külföldön befektethetõ eszközök év végi összértékét nem növelte a CIRC, amely továbbra is 15%-a a biztosítók teljes vagyonának, amely jelenleg 6600 milliárd jüan, vagyis több mint 224 ezer milliárd forint.

A jóváhagyott eszközosztályok körét a korábbi részvényekrõl és kötvényekrõl kibõvítették, így a biztosítók már ingatlanba, devizába és a kötvényeken kívül egyéb fix hozamú termékekbe is fektethetnek.

A CIRC döntése nyomán kiszélesedtek a kínai biztosítók belföldi befektetési lehetõségei is: megnövekedett a teljes befektetésen belül a vagyonkezelési termékekbe, ingatlanba és infrastrukturális projektekbe fektethetõ összegek részaránya is.