A britek már léptek: újabb határidõt kaptak a biztosítók
2012.10.24
A brit biztosítói szabályozóhatóság (FSA) meghosszabbította a biztosítók számára az európai szigorú tõkeszabályokra, a Szolvencia II-re való felkészülés határidejét arra számítva, hogy a végleges szabályokról zajló folyamatos viták akár két évvel is késleltetni fogják azok bevezetését.

2015 december végéig kaptak új határidõt a brit biztosítók, hogy jóváhagyásra benyújtsák a Szolvencia II tõkekövetelményének kiszámításához kifejlesztett modelljeiket, szemben az eredeti 2013 végi határidõvel – közölte a pénzügyi felügyelet biztosítási egysége egy iparági konferencián a hét elején.

{{BANNER}}Szükség esetén az új menetrend is változhat, amennyiben a Szolvencia II hivatalos végrehajtási idejében változás állna be.

Az Európai Unió biztosítóit a jövõbeli pénzügyi válságokkal szemben ellenállóvá tevõ új szigorú, a vállalt kockázattal arányos tõkeszabályok a hivatalos tervek szerint 2014 januárjában lépnek életbe.

Azonban a biztosítók szerint ez legalább két évvel el fog csúszni a kormányok közötti nézeteltérések miatt azzal kapcsolatban, hogy miként kell kiszámolni a tõkeszabályokat a hosszú távú életbiztosítási szerzõdések esetében.

Múlt hónapban az errõl folyó tárgyalások felfüggesztésre kerülte, hogy a különféle módszerek hatásait megvizsgálják. Emiatt az Európai Parlament is elhalasztotta a szavazást a Szolvencia II-vel kapcsolatban, gyakorlatilag lehetetlenné téve a 2014-es céldátum teljesítését.