Minél elõbb érdemes a hölgyeknek biztosítást kötni!
2012.10.25
A fiatal sofõrökre kirótt gépjármû-biztosítási díjak enyhén csökkentek, a fiatal nõi és férfi biztosítottak közti különbségek pedig eltûnõben vannak – derül ki a brit AA Insurance legújabb jelentésébõl. Az biztosító díjbevétel-elemzõ indexe még az EU nemek szerinti megkülönböztetés tilalmára vonatkozó jogszabályának 2012. december 21-i hatályba lépése elõtt megjelent.

Az indexbõl kiderül, hogy a 17 és 22 év közötti brit autóvezetõk biztosítási átlag díjai, a két éven át tartó növekedést követõen ismét csökkentek. A harmadik negyedévben a fiatal férfi sofõrök átlagosan 0,7 százalékkal kevesebbet fizettek biztosításukra (1,603 fontot), míg a csökkenés a fiatal nõk esetében 2,2 százalék volt (1, 127 fontot.)

{{BANNER}}Az AA Insurance igazgatója, Simon Douglas szerint a fiatal nõi és férfi autóvezetõk közti díjkülönbség fokozatosan csökken, habár a legfrissebb Index alapján azt láthatjuk, hogy a nõk biztosítási díjai nagyobb mértékben csökkentek. Ennek oka az lehet, hogy egyes biztosítók a hosszú távú profitabilitás érdekében felismerték, hogy a szerzõdések megújításakor a díjak emelkedni fognak, amint eltûnnek nemek közti különbségek.

„Hetekkel az EU nemek szerinti díj-megkülönböztetési tilalmának életbe lépése elõtt a fiatal nõi sofõrök átlagosan 500 fonttal kevesebbet fizetnek biztosításukért. A friss jogosítvánnyal rendelkezõ hölgyeknek azt javaslom, minél elõbb kössenek biztosítást, míg az urak inkább várjanak januárig, hiszen ekkor várhatóan az õ biztosítási díjuk is zuhanni fog” – teszi hozzá Douglas.

Az AA biztosító már az EU új irányelveinek megjelentetése elõtt publikálni fogja a nemi különbségeket megszüntetõ árait.

Árösszehasonlító oldalak szerint az átlagos biztosítási díj 2,3 százalékkal csökkent az elmúlt 12 hónapban.

A biztosítási csalásokat illetõen Douglas elmondta, hogy a gépjármû-biztosítási szektor egy jó ideje a kormány figyelmének középpontjában áll, jövõre pedig jogi újítások várhatók, hogy csökkentsék a csalások mértékét, és az általuk okozott biztosítói kárkifizetéseket, amely végeredményben a becsületes biztosítási ügyfelek pénztárcáját terheli.

A biztosítási csalások és gyanús sérülések miatti kérelmek ideje lassan lejár - teszi hozzá a biztosító elnöke.