Naponta 400 baleset - érdemes biztosítást kötni!
2011.10.10
A közúti baleseti statisztikák ugyan folyamatosan javulnak, érdemes azonban a gépkocsiba ülõknek megfontolniuk a balesetbiztosítást - állítja a PBA.hu alkuszcég.

Noha a bevezetett szigorítások következtében a közúti közlekedés során életüket vesztõk számában 10 év alatt mintegy 40 százalékos csökkenést sikerült elérni Magyarországon, ez még mindig nem elég arra, hogy legyintsünk a balesetbiztosításokra. Az EU átlaga ugyanis ennél jobb, 44 százalékos javulást mutat, és az 1 millió fõre jutó haláleset tekintetében még mindig csak a középmezõnyben helyezkedünk el.

Magyarországon továbbra is mintegy 700 ezer, orvosi ellátást igénylõ baleset történik egy év alatt, ebbõl 150 ezer az utakon, azaz naponta több mint négyszázan nem érik el úti céljukat. Az esetleges egészségkárosodás, a kezelések költsége, a kiesõ munkaidõ, és az anyagi kár pedig továbbra is tetemes teher a családoknak.

Miközben azonban a baleseti statisztikák javultak, az orvosi ellátás színvonala és költségei nem alakultak ilyen kedvezõen. Hamar eléri a százezer forintot néhány utólagos vizsgálat, ha nincs idõnk kivárni a társadalombiztosítás által fedezett szolgáltatásokat. Aki felelõsen gondolkodik az autózáshoz kapcsolódó költségek tekintetében, és napi rendszerességgel ül volánhoz, annak feltétlenül javallott egy baleseti biztosítás - tanácsolja az alkuszcég.

Egy olcsó beugró szintû térítést nyújtó balesetbiztosítás már 2-3000 forinttól elérhetõ, egy középkategóriás a leggyakoribb ügyfélprofilhoz 5-7000 forinttól, és egy vagy két prémium kategóriás már 8000 forinttól is kapható, de ahogy más biztosítási termékeknél, itt is összeállítható az ügyfél egyedi igényeinek és fizetõképességének megfelelõ személyre szabott biztosítási csomag.

Sõt. Dr. Vass Gábor, a PBA.hu ügyvezetõje szerint a sokat autózó cégvezetõk, vagy területi képviselõk számára a béren felüli juttatások részét is képezhetik ezek a biztosítások, akár jutalom formájában is.