Évente négyezer autót lopnak el hazánkban
2012.10.30
A Genertel direktbiztosító az idei kötelezõkampányban is számos piaci újdonságot vezet be, amelyek újabb védelmet nyújtanak a teljes körû cascóval nem rendelkezõ autósoknak. Magyarországon elsõként kiegészítõ lopásbiztosítást kínál a kötelezõ biztosítás mellé, amely már akár évi ötezer forintért is elérhetõ, a minicasco által biztosított törésfedezettel együtt a teljes körû casco átlagos díjának 20-25 százalékáért kínál védelmet a leggyakoribb károkra. A szintén piaci újdonságként bevezetett, a kampányban díjmentesen kínált bónuszvédelmi kiegészítõ fedezet mellett pedig a kötelezõ biztosítás úgy téríti meg az 50 ezer forintot meg nem haladó, másoknak okozott károkat, hogy közben nem romlik a szerzõdõ bonusz-besorolása.

Magyarországon évente több mint négyezer autót lopnak el a tulajdonosaiktól – mintegy háromnegyedüket a fõvárosban –, nem csoda, hogy a Genertel adatai szerint az autósok 61 százaléka ennek a kárnak a bekövetkezésétõl tart leginkább. A Genertel által elsõként kínált, az autó korától függõen évi 5-10 ezer forintért elérhetõ kiegészítõ lopásbiztosítás két millió forintig térít. Ez a hazai személyautók átlagosan másfél millió forintos értékéhez1 viszonyítva számottevõ védelmet jelent a 20 százalék önrész mellett.  {{BANNER}}

A kiegészítõ lopásbiztosítás 16 éve töretlen sikernek örvend Olaszországban.

„Tarthatatlannak tartjuk azt a helyzetet, hogy miközben egyre több autósnak lenne szüksége cascóra, hogy képes legyen esetleges gépjármûkárát kompenzálni, a casco biztosítás díját egyre szûkebb réteg fizeti meg, egyszerûen azért, mert nincs rá pénze – jelentette ki Csikós Dániel, a Genertel vezérigazgatója. – A minicasco biztosításunk sikerét látva a kiegészítõ lopásbiztosítással az idén még tovább növeljük a nálunk kötelezõt kötõ autósok védelmét, akik így évi 10-15 ezer forintért, ha nem is teljes körû cascóhoz, de mégis számottevõ védelemhez juthatnak. Mindez elérhetõ idõsebb autók számára is, amelyekre az autótolvajok az alkatrészeik miatt szintén fenyegetést jelentenek.”

A biztosító másik piaci újdonsága a bónuszvédelmi fedezet, ami egy általános problémát orvosol. Az okozott autós károk mintegy 10 százaléka nem haladja meg az 50 ezer forintot. Autósok ezreinek okozott eddig dilemmát, hogy saját maguk fizessék-e ki az ilyen mértékû károkat, vagy a biztosítójuk, ami miatt azonban kettõvel alacsonyabb bónuszfokozatba kerülnek. A bónuszvédelmi fedezettel – amelyet az idei kampányban minden ügyfél ingyen megkap a kötelezõ mellé – kisebb kár esetén úgy marad meg a bónuszfokozat, hogy az ügyfélnek emiatt nem kell a zsebébe nyúlnia.