Nehezen megy a parkolás? Már erre is köthetõ biztosítás!
2012.10.31
Ha biztosítási termék innovációról van szó, akkor a magyar biztosítási piacon elsõk között merül fel a magyar tulajdonú biztosító neve. Az idei kampányból sem fog hiányozni a „KÖBE újdonság”, hiszen a biztosító ismét egy olyan új, innovatív biztosítási konstrukcióval jelenik, amely egy igen jelentõs, eddig nem megfelelõen kezelt kockázatot azonosít és nyújt rá megfelelõ megoldást.

A Parkolás Biztosítás – ahogy a nevébõl is következik – a különbözõ parkolási helyzetekben felmerülõ kockázatokra nyújt védelmet. Sajnos gyakran elõfordul, hogy féltett autónkat a parkolóban hagyva úgy térünk vissza, hogy abban a korábban mellettünk parkoló, vagy egy éppen arra járó másik gépjármû sérüléseket okozott, viszont „betétlapot” nem hagyott. Mivel az elkövetõ ismeretlen, ezeket a károkat a kötelezõ-gépjármû felelõsségbiztosítás sajnálatos módon nem fedezi. Az ilyen jellegû, de egyáltalán nem elhanyagolható mértékû biztosítási eseményekre a jellemzõen magas önrészek miatt sokszor még a casco biztosítások sem térítenek. Ezért jó megoldás a Parkolás Biztosítás, mely már a legapróbb sérülésbõl adódó kárt is megtéríti a biztosítottaknak.

A biztosítás nem csak az idegen, ismeretlen elkövetõk ellen nyújt védelmet, hanem az ún. saját hibás, parkolás közben bekövetkezett káresemények esetén is megfelelõ biztosítási védelmet nyújt. A két legfõbb kockázati elem mellett – idegen, nem ismert elkövetõ által okozott károk, illetve saját hibás károk – a biztosítás alapeseményei közé tartozik még a gépjármû esetleges feltörésébõl adódó gépjármû sérülési károk megtérítése, sõt, egy szintén parkolási károkkal közvetlenül összefüggõ sürgõsségi autómentési szolgáltatás is.

Minden gépjármûnek két állapota van: vagy áll, parkol valahol, vagy közlekedik!

Amikor a gépjármûvel közlekedünk, a legtöbb esetben a kötelezõ és a casco biztosítás nyújt fedezetet. Amikor a gépjármû - sokszor felügyelet nélkül – áll, parkol valahol, nem mindig rendelkezik a megfelelõ védelemmel a magyar piacon elterjedt jellemzõen magas önrészû casco biztosítások miatt.

A Parkolás Biztosítás megjelenésével a magyar biztosítási piacról mindezidáig hiányzó kockázati ûrt tölti ki a KÖBE, tipikusan azokra az esetekre koncentrálva, ahol az ismeretlen elkövetõ vagy az önrészen aluli saját hibás károkra sem a kötelezõ sem a casco biztosítás nem térítene.