Biztosítás nélkül vállalkozások mehetnek tönkre
2012.11.06
Az elhúzódó gazdasági válság minden vállalkozásnak komoly próbatételt jelent. Egyre több cég kénytelen hitelt felvenni, vagy mûködik tartalékok nélkül. Ilyen helyzetben egy váratlan tûzeset, betörés vagy beázás könnyen megpecsételheti a vállalkozás sorsát. Érdemes tehát elejét venni a bajnak, és egy széleskörû vagyonbiztosítással gondoskodni a cég jövõjérõl. A Generali személyre szabható megoldásait most különféle kedvezményekkel kínálja.

A Generali Biztosító adatai alapján kimutatható, hogy legtöbbször a tûz és a különféle elemi károk okozzák a bajt. Az elmúlt öt évben több mint 13 ezer bejelentés érkezett a társasághoz az ilyen jellegû károk vonatkozásában, melyek a kifizetések 52%-át tették ki, közel 5,6 milliárd forint értékben. Második helyen az üvegtörések szerepelnek 8 ezer. bejelentéssel, melyre összesen közel 250 millió forintot fizetett a biztosító. A harmadik leggyakoribb káreset a betöréses lopás és rablás volt: több mint 2500 esetet regisztráltak, melyre 1 milliárd forintot térített a Generali.

„Májusban az egyik ügyfelünk telephelyén hatalmas tûz ütött ki, leégett az épület, összesen több mint 300 millió forintos kárt okozva. Ügyfelünk számára ez az összeg nagyon komoly terhet jelentett volna, szerencsére azonban volt biztosítása, így a károk gyors helyreállítását követõen folytathatta mûködését” – nyilatkozta Hajas Gábor, a Generali vagyonbiztosítási üzletágának igazgatója.


A Generali Vagyonõr biztosítás keretében az összes olyan kockázatra köthetõ biztosítás, amelyek egy vállalkozásnál felmerülnek – legyen az tûz, villámcsapás, beázás, földcsuszamlás, betörés, vagy akár egy repülõgép rázuhanása az irodaépületre. A biztosítás továbbá kiterjedhet a kár elhárítása során keletkezett többletköltségekre is. A termék modulszerûen épül fel, ezért számos lehetõség van az optimális biztosítási védelem kiválasztására. A Generali most kedvezményesen kínálja mindezt: 2013. január 31-ig bónusz fedezetet ad ajándékba az új szerzõdõknek.