Vírusfilmmel a biztonságos közlekedésért
2012.11.08
A KÖBE évek óta nagy hangsúlyt fektet a közlekedésbiztonságra, s idén õsszel szerette volna játékos módszerekkel felhívni a legfiatalabb korosztály figyelmét is ennek fontosságára. E célból a kicsik közt széles körû rajongói táborral rendelkezõ egyszervolt.hu és traff.hu támogatásával rajzpályázatot írt ki, s a hétfõi díjátadóra egy figyelemfelhívó vírusfilmmel is készült.

A szervezõk nagy örömére a „Közlekedj biztonságosan!” cím sok óvodást és kisiskolást megmozgatott, hiszen közel 800 rajz érkezett a pályázatra, és több mint 8600-an szavaztak a www.kobe.hu honlapon a képekre. A pártatlan döntés érdekében, a szervezõk delegáltjaiból álló 3 fõs szakmai zsûri döntött a legjobbnak ítélt 3-3 képrõl az internetes szavazás eredménye alapján kiválasztott 15-15 kép közül. A rajzpályázat nyertesei november 5-én vehették át díjaikat. A biciklik, rollerek és biciklis védõfelszerelések mellett valamennyi díjazott egyszervolt.hu és – az írónõ által dedikált – Traff Park mesekönyveket is hazavihetett.

A döntõbe került munkákat november 11-tõl 2 hónapig bárki megtekintheti, ugyanis a KÖBE kiállítást rendez a központi ügyfélszolgálatán (1108 Bp. Venyige utca 3.) a döntõs és különdíjas rajzokból.

Ahogy Tóth Sándor, a KÖBE ügyvezetõje nyilatkozta, „a KÖBE eddig is minden lehetõséget megragadott, hogy hozzájáruljon a közlekedésbiztonság fokozásához, s célja ez a továbbiakban is. Ezért hoztuk létre a Tudatos Vezetõk Klubját, folyamatos az együttmûködésünk a társadalmi szervezetekkel, s a rajzpályázat egyfajta „utózengéseként” forgattunk egy kisfilmet is, amelyben a gyermekek maguk mondhatták el, számukra mit jelent a biztonságos közlekedés. Bízunk benne, hogy az interneten terjesztett vírusfilmmel üzenetünk minél szélesebb réteghez eljut majd, s hatással lehetünk arra, ahogy az emberek a közlekedésrõl gondolkodnak!”

A gyermekek szereplésével készült kisfilm e linkre kattintva megtekinthetõ.