A jövõ biztonságos közlekedése - a kisgyermekek képzeletében
2014.12.08
A KöBE székházában a napokban megtartott díjátadón résztvevõ óvodás is kisiskolás korú gyermekek nem kisebb dologra vállalkoztak, minthogy megfessék, milyen lesz a jövõben a biztonságos közlekedés. Az egyszervolt.hu, a traff.hu és a biztosító közös zsûrije - az internetes közönségszavazást követõen - döntött a legötletesebbeknek és a legszebbeknek tartott rajzokról.

A KöBE közlekedésbiztonsági rajzpályázatai évek óta rendkívül sikeresek. Így volt ez ebben az esztendõben is, amikor az ország határain belülrõl és azokon túlról közel 800 pályázat érkezett a felhívásra. A kisgyermekek feladata most az volt, hogy rajzolják le, milyennek képzelik a jövõ biztonságos közlekedését.

Nagyon érdekes és élvezetes megnézni, hogy ezek a csöppségek mennyire színes képzelõerõvel, örömteli alkotóvággyal foglalkoztak e rendkívül fontos témával. Ezért a színvonalas munkákat a szervezõk szeretnék a széles közönséggel is megosztani. Így a díjátadón készült fényképek és a döntõbe került rajzok a KöBE Facebook oldalán is elérhetõek, valamint az eredmények megtekinthetõk a www.kobe.hu/rajz weboldalon.

Természetesen a legjobb pályázatok beküldõi az erkölcsi elismerés mellett játékos és hasznos ajándékokkal is gazdagodtak. Kerékpárt, rollert, görkorcsolyát, mesefigurás védõfelszerelést, Egyszervolt.hu és Traff Park mesekönyvet, társasjátékot és egyéb, a közlekedésbiztonsággal kapcsolatos meglepetéseket kaptak jutalmul.

A közlekedésbiztonsággal nem lehet eleget foglalkozni. E témát nem lehet elég korán megismertetni az apróságokkal. Így magától értetõdik, hogy a KÖBE ezirányú játékos felvilágosító munkája a jövõben is nagyon tudatosan folytatódik