A SIGNAL is belép az egészségbiztosítási piacra
2012.11.14
A SIGNAL Biztosító 2013. januártól elindítja integrált egészségügyi rendszerét, a SIGNAL MediCall-t. Ezzel egy rendkívül innovatív, a vállalkozások számára hatékony, költségtakarékos és motivációra is alkalmas termék kerül a piacra. A szolgáltatások nyújtásában a SIGNAL kiemelt szakmai partnere, a FÕNIX-MED Zrt. A SIGNAL középtávon az egészségügy egyik vezetõ biztosítójává kíván válni.

A SIGNAL Biztosító – anyacége, a SIGNAL IDUNA tudásbázisára és tapasztalataira alapozva Magyarországon is bevezeti a vállalatok és vállalkozások számára kifejlesztett új integrált egészségügyi rendszerét. A SIGNAL MediCall - saját országos hálózata révén – magas színvonalú és széles spektrumú ambuláns magánorvosi ellátást nyújt a szerzõdött cégek munkatársai számára, amire a szigorú minõségbiztosításunk, valamint a FÕNIX-MED Zrt. – az egyik hazai piacvezetõ egészségügyi szolgáltató - kiemelt együttmûködõ partnersége nyújt garanciát.

A szolgáltatásokat a cégek igényeihez igazítjuk, továbbá különbözõ csomagok közül lehet választani, lehetõséget adva még arra is, hogy akár munkavállalói körönként eltérõ csomag kerüljön kiválasztásra.

Újdonság továbbá, hogy a SIGNAL saját Call Centert üzemeltet, és a nap 24 órájában várja az egészségügyi szolgáltatásokat igénybe venni kívánó munkatársak hívását. A piacon eddig egyedülálló módon a SIGNAL MediCall a szív- és érrendszeri betegségek utáni rehabilitációban is alternatívát nyújt a rendszer résztvevõi számára.

Jelentõs elõnye a SIGNAL által kínált terméknek, hogy az adó- és járulékmentes juttatás, a biztosítás teljes díja a vállalkozás számára költségként elszámolható. A díj nem számít bele az évi ötszázezer forintos béren kívüli juttatási keretbe. Ezt a juttatást a biztosított munkatársak adó- és járulékmentesen egészségügyi szolgáltatásokra száz százalékban igénybe vehetik. A cafetéria rendszer legismertebb elemeivel összehasonlítva, ahol a kiegészítõ járulékok jelenleg 31-51 százalék között mozognak (2013-tól járuléknövekedés várható), az egészségbiztosítás a legkedvezõbb megoldás a munkáltatók és a munkavállalók számára is. A rendszer rugalmas betegirányítása kiküszöböli a felesleges várakozási idõket, a sorban állást és a várólistákat. Lecsökkenti a megbetegedés és a gyógyulás közötti idõtartamot, lecsökkenti a betegnapok számát, így a dolgozó elõbb munkába állhat. Ebbõl következõen csökkenhetnek a munkáltató többletköltségei (táppénz, munkaerõ kölcsönzés). Az ellátási csomag költségei és szolgáltatásai átláthatóak, tervezhetõek, sõt kiegészítõ költségektõl mentesek, hiszen 2012. óta a csoportos egészségbiztosítás kiadásai üzemi költségként leírhatóak.

Az elégedett dolgozó a leghatékonyabb munkaerõ. A SIGNAL biztosítása erõsíti a cég iránti dolgozói elkötelezettséget, ezáltal növeli a munkateljesítményt is. Segíti a kulcsemberek megtartását, új munkatársak megnyerését, hiszen Magyarországon az elsõk között tapasztalhatja meg a minõségi magán-egészségügyi ellátás elõnyeit.

A FÕNIX-MED Zrt-vel közösen, egy kézbõl kínálunk mindent, ami a dolgozók egészségének megõrzéséhez szükséges: egészségbiztosítást, foglalkozásegészségügyet
és prevenciót. A SIGNAL anyacége és fõrészvénye a SIGNAL IDUNA, amely Németország negyedik legtöbb ügyféllel rendelkezõ betegbiztosítója. Az ott e tekintetben felhalmozódott és bevált óriási tapasztalatot Magyarországon is hasznosítani kívánjuk és mindezt felhasználni ügyfeleink lehetõ magas színvonalú kiszolgálása érdekében.