Beszállna a biztosítási bizniszbe a dohány-óriás
2012.11.21
A horvát turisztikai- és dohánycég, az Adris grupa érdeklõdését fejezte ki Szlovénia legnagyobb biztosítója, a Zavarovalnica Triglav, valamint Horvátország legjelentõsebb biztosítója, a Croatia osiguranje iránt, ugyanis tervei közt szerepel, hogy belép a régió biztosítási szektorába.

Az Adris grupa a legnagyobb horvát és szlovén biztosítók konszolidációját tervezi, habár a Zavarovalnica Triglav megõrizné függetlenségét és a márkát – nyilatkozta az Adris grupa kommunikációs vezetõje. Az Adris grupa mindenképpen elismeri, hogy a Zavarovalnica Triglav egy kiemelkedõen sikeres csapat óriási szakmai tapasztalattal, mely példaértékû a régió többi biztosítója elõtt.

Az Adris grupa az egyik legjelentõsebb horvát cég, három divízióból áll: turizmus, dohány és halászati termékek. 2012 elsõ kilenc hónapjában 350 millió eurós árbevételrõl számolt be, ami 2,6 százalékos növekedés éves szinten. A bevételek csaknem fele külföldrõl származik. A cég adózás elõtti bevétele 13,5 százalékkal, 76 millió euróra csökkent éves szinten.